Tre nivå av BLÅ

Selbu Blå® banner

Ingen ostebuffet er komplett uten et utvalg ost, spesielt til jul, og minst en av dem bør være en blåmuggost. Selbu Blå® er en allsidig blåmuggost som lages i Selbu i Trøndelag og er utviklet spesielt for norske ganer.

Alle variantene av Selbu Blå® kan gjerne nytes alene, men med nøtter og noe søtt som frukt og honning smaker det ekstra godt.

Selbu Blå® Smaksrik er en myk og kremaktig blåmuggost som passer godt på ostefatet, i salater, dressinger og i varm pastasaus eller eller som kveldskos på ferskt brød eller knekkebrød.

Selbu Blå® Kraftig er modnet for å få en ekstra fyldig og skarp smak. Den er myk, syrlig og egner seg godt på fersk brød. Osten setter en ekstra spiss på ostefatet, i salater, sauser og på pizza. 

Selbu Blå® Økologisk er en mild blåmuggost med kremet konsistens – mild nok til at den også passer for nybegynnere. Den har en mykere konsistens enn de to andre Selbu Blå®-ostene. 

Passende drikke

Selbu Blå® er godt med most av eple eller solbær. Serverer du vin til Selbu Blå® bør du velge en hvitvin med restsødme. En tysk riesling av kvaliteten spätlese eller auslese anbefales. En godt lagret, søt sherry passer også fint.

Ostereisen: Bli med til Selbu!

 

Produkter fra TINE i denne artikkelen

Alle priser vises eks. moms