Endelig edamer!

Endelig edamer banner

Selv om edamer er veldig godt året rundt, er det juleosten framfor noen. Med sin fyldige, rene, syrlige og aromatiske smak er den kanskje alle best sammen med en søt fruktmarmelade.

Edamer er en halvfast ost som opprinnelig stammer fra byen Edam i Holland. TINE Edamer ystes på TINE Meieriet Ørsta. Osten er selvsagt som en del av julebuffeten, og i tillegg nydelig i salater og til gratinering. 

Ost som smaker jul

TINE Edamer Vellagret har en ekstra fyldig, ren, syrlig og aromatisk smak. Osten er modnet i minimum 12 måneder. Osten er svært lagringsdyktig, forutsatt at den oppbevares i ubrutt emballasje. Får den ligge i noen år, blir den enda mer karakteristisk.

Edamer og drikke

Most av gravensteinepler, stikkelsbær, eple eller solbær er veldig godt til edamer. Severes den med vin er det godt med en tørr, lett fruktig og aromatisk hvitvin som følge. De som foretrekker rødvin bør velge en lett, bløt og fruktig variant. De som vil prøve osten med øl anbefales å kombinere edamer med en mild og sødmefylt type (...)

Når julen er over

Er man så heldig å ha igjen edamer etter jul, kan man marinere den. Bruk en god olivenolje og krydre etter smak. Prikk gjerne osteterningene med en gaffel – da tar de til seg enda mer smak av marinaden.

Lese hele artikkelen i julemagasinet

Produkter fra TINE i denne artikkelen

Alle priser vises eks. moms