TEMA: Laktosefritt – populære alternativer

GettyImages-frokost-banner

Stadig flere gjester etterspør laktosefrie meieriprodukter – og TINE leverer. Nå kan du få smaksatt og vanlig melk, fløte, Kesam®, Biola®, yoghurt og smør i laktosefrie varianter. 

I tillegg er de faste ostene, som Norvegia® og Jarlsberg®, og muggostene, som Selbu Blå og Brie, naturlig laktosefrie.

Så hvordan får man laktosen ut av melken? Noe av teknologien i å filtrere ut laktose er patentbelagt og hemmeligstemplet, men litt kan avsløres: Melken filtreres for å fjerne så mye laktose som mulig, så tilsettes et enzym som heter laktase. (...)

Høyere pris, men lengre holdbarhet

Det går med mer melk til å produsere 1 liter laktosefri melk og derfor blir den dyrere. (...) Laktosefri melk har lengre holdbarhet, som er en stor fordel, siden den ikke brukes i like store mengder som de ordinære alternativene.

Smaker ganske likt

TINEs laktosefrie meieriprodukter smaker ganske likt de ordinære produktene, men enkelte mener at laktosefri melk kan smake litt søtere enn de er vant til. Den laktosefrie melken inneholder alle de andre viktige næringsstoffene som vi får fra melk. (...)

Les hele artikkelen i høstmagasinet Partner

Laktosefri melk passer for mange

I Vest-Europa regnes det med at mellom 2 og 8 prosent av befolkningen er laktoseintolerante. Det betyr at de har lite eller ikke noe laktase i tarmene – som gjør det umulig å bryte ned laktose. Noen er født med denne tilstanden, mens andre kan oppleve forbigående laktoseintoleranse. Symptomene på laktoseintoleranse er ufarlige, men veldig ubehagelige for mange. Oppblåsthet, magesmerter og luftplager kan oppstå (...) 

Forskjell på laktoseintoleranse og melkeallergi

Vær oppmerksom på forskjellen mellom laktoseintoleranse og melkeallergi. Personer med melkeallergi er allergiske mot ett eller flere av proteinene i melk. De skal holde seg helt unna melkeprodukter. 

TINE Laktosefri banner

Produkter fra TINE i denne artikkelen

Alle priser vises eks. moms