Husk grøtens dag 23. oktober!

Fjordland - havregrøt med blåbær og frukt

Grøt har lange tradisjoner i Norge, smaker godt – og er raskt og enkelt å servere. Onsdag 23. oktober feirer vi verdens lengstlevende matrett – som stadig vinner nye tilhengere.

Toppbildet: Havregrøt med blåbær og fruktstjerner

Grøten har alltid vært en rett som er lett å like, lett å lage og enkel å servere. I tillegg er grøt billig, effektiv, mettende og den passer til ulike behov og situasjoner.​

Lager du grøten selv, trenger du kun tre ingredienser: ris, melk og litt salt.
Vi beregner i gjennomsnitt at én kilo grøt holder til fire barn eller til tre voksne.

En rett med store variasjonsmuligheter

Det finnes mange ulike typer grøt, og de kan varieres i det uendelige med forskjellig tilbehør. De store variasjonsmulighetene gjør også at matretten kan brukes ved ulike måltider gjennom hele dagen – både som frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Ved å lage små porsjoner, for eksempel i små glass, passer grøt også ypperlig som mellommåltid eller møtemat

Grøtrester blir nye retter

Rester av grøt egner seg godt i saftig bakverk, lapper og vafler! Eller spennende grøttapas  – en smakfull måte å servere grøt på – og det er både smart og økonomisk! Eller nydelig riskrem til dessert. Har du litt byggrynsgrøt igjen, kan dette bli til  herlige byggrynsvafler . Et annet tips er å blande ferdig havregrøt med TINE Yoghurt Vanilje – 2 kg grøt og ett 500-gramsbeger yoghurt. Serveres kald – smaker nydelig!

Grøtens dag 23. oktober

Grøten har faktisk sin egen dag som markeres den 23. oktober. Grøtdagen har blitt markert helt siden 1989 her til lands. 

Grøtens historie finner du her

Produkter fra TINE i denne artikkelen

Alle priser vises eks. moms