Grøt har lange tradisjoner i Norge

Fjordland - havregrøt med blåbær og frukt

Grøt smaker godt, er lett å like, lett å lage og enkel å servere! I tillegg er det en billig, effektiv og mettende rett, som passer til ulike behov og situasjoner.​

Toppbildet: Havregrøt med blåbær og fruktstjerner

Vi tilbyr nydelig, ferdiglaget grøt fra Fjordland – bare å varme opp! Lager du grøten selv, trenger du kun tre ingredienser: ris, melk og litt salt. Vi beregner i gjennomsnitt at én kilo grøt holder til fire barn eller til tre voksne.

En rett med store variasjonsmuligheter

Det finnes mange ulike typer grøt, og de kan varieres i det uendelige med forskjellig tilbehør. De store variasjonsmulighetene gjør også at matretten kan brukes ved ulike måltider gjennom hele dagen – både som frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Ved å lage små porsjoner, for eksempel i små glass, passer grøt også ypperlig som mellommåltid eller møtemat

Grøtrester blir nye retter

Rester av grøt egner seg godt i saftig bakverk, lapper og vafler! Eller spennende grøttapas  – en smakfull måte å servere grøt på – og det er både smart og økonomisk! Eller nydelig riskrem til dessert. Har du litt byggrynsgrøt igjen, kan dette bli til  herlige byggrynsvafler . Et annet tips er å blande ferdig havregrøt med TINE Yoghurt Vanilje – 2 kg grøt og et 500-gramsbeger yoghurt. Serveres kald – smaker nydelig!

Grøtens dag 23. oktober

Grøten har faktisk sin egen dag som markeres den 23. oktober. Grøtdagen har blitt markert helt siden 1989 her til lands – vi feirer da verdens lengstlevende matrett.

Grøtens historie finner du her

Produkter fra TINE i denne artikkelen

Alle priser vises eks. moms