En spennende dag med mesterkokken!

Kokkekollektivet fra Halden og mesterkokken

Kokkekollektivet fra Halden og mesterkokken! Alle foto: Janne Sandvik

En rekke kunder fulgte Bocuse-kokk Christian André Pettersen en hel dag på kurset «Fra læregutt til mesterkokk» i regi av TINE Partner-skolen i slutten av mai. Tilbakemeldingene er meget gode – deltakerne hadde en super opplevelse på kjøkkenet!

Toppbildet, fra venstre: Haakon Selmer-Olsen, Jan Sögaard Hansen, Christian André Pettersen og Robert Aksmo.

Kursdeltakerne ble delt inn i seks grupper à 3–4 personer, og alle gruppene fikk tre oppskrifter hver.

Oppskriftene var varierte og av ulik vanskelighetsgrad, alt fra ganske enkelt til noe å bryne seg på for kursdeltakere. Vi kan for eksempel nevne:

  • Asparges med varmrøkt laks på rugbrød
  • Jarlsberg®- og nduja-gratinert blomkål med sprø ris
  • Sjøkrepstaco med jalapeños og yuzumajo
  • Brunostiskrem med sprø vaffel og rørte jordbær
  • Sjokolade med hasselnøttpraline, bringebær, rødbet- og lakrissirup

Kokkene satte i gang med oppgavene, og i løpet av de første tre timene var det kokkelering og tilberedning. Rundt kl. 13 var det på tide å finne fram porselenet og anrette de lekre matrettene. En time etterpå var det klart for et festmåltid av en buffet!

Mesterkokk Pettersen sammen med Hans Nielsen fra St. Olavs hospital

Dialogen går lett mellom Christian André (t.v.) og kursdeltaker Hans Nielsen, som er kokk på St. Olavs hospital

– Det er gøy å jobbe med folk med ekstrem kompetanse og samtidig er «nede på jorden»! sier Nielsen.

 

 

 

 

 

Anita Hansen fra Flesbergtunet Bo- og servicesenter ved Kongsberg tilbereder morklene som skal serveres i en rett med chawanmushi, gressløk og kyllingsjy.

 

 

 

 

 

 Anita Hansen fra Flesbergtunet
 Robert Aksmo med et brett med løyrom  

Kjøkkensjef Robert Aksmo fra Kokkekollektivet i Halden. Her planlegger han løyrom og knekkebrød i små metallbokser! 

– Knallbra og lærerikt kokkekurs! sier Aksmo.

 

 

 

 

 

 

 

Kokk og matfaglig ansvarlig i TINE Partner Servering, Pål Jetmundsen (til venstre), var også kursholder.

Han bidro sammen med Christian André Pettersen til at kursdagen ble super!

 

 

 

 Kursholderne Pål Jetmundsen og Christian André Pettersen


Vil du være med?

Vi arrangerer flere slike kurs med Christian André og Pål til høsten – benytt sjansen og meld deg på!

Stavanger, 21. oktober 2019

Bodø, 13. november 2019

Collage CAP-kurs 290519

Tilbakemeldinger fra kursdeltakerne:

«Kjente på mestringsfølelsen på førsten, men etter hvert ble det bare moro!»

«Tusen takk for et herlig kurs. Inspirerende! Masse her jeg skal bruke :)»

«Liker veldig godt variasjonen dere har – alt fra gourmet til desserter og småretter.»

«Tusen takk for en fin-fin dag! Gleder meg til neste kurs.»

«Tusen takk for et flott kurs – lærte masse!»

«Mye gode oppskrifter – noen enkle, andre mer utfordrende.»

«Pettersen er en veldig behagelig person å være sammen med på kjøkkenet.»

«Bra jobba, TINE Partner!»

Hege Furuheim lager krydderbrød

Hege Furuheim fra Storøya skole på Fornebu krydderbrød lager krydderbrød med olivenolje, som skal serveres med pisket, brunet smør.

Lovet sin far å bli best

Bodøværingen Christian André Pettersen startet i oppvasken på farens restaurant som åtteåring, og han bestemte seg allerede som niåring at han skulle bli verdens beste kokk. Pettersen er på god vei – av bragder oppigjennom årene ble han blant annet norgesmester både i 2011 og 2014, kåret til Årets kokk i 2017, gullvinner i Bocuse d’Or i Torino (Kokke-EM) i 2018 og bronsevinner i Bocuse d’Or Lyon (Kokke-VM) i 2019. Vi i TINE Partner Servering er stolt samarbeidspartner!