Med plantebasert på menyen

Artikkel Gryr Heimatt

På nabolagscaféen nederst på Grünerløkka i Oslo serveres det frokost hele dagen. Selv om de tilbyr et bredt utvalg har det også vært en tydelig etterspørsel etter mer plantebaserte, gjerne veganske alternativer.

Den lune, varme atmosfæren gjenspeiler seg i alt fra møblene, interiøret og de ansatte. Dette er stedet for de som vil senke skuldrene, og føle seg hjemme. Stadig flere får øynene opp for Heimatt.

 

«Det eneste stedet i Oslo jeg går innom og spiser alene! Helt utrolig nydelig mat og en plass du føler deg tatt vare på. Anbefaler alle å ta turen innom!» 

- Anmeldelse av Heimatt på Facebook

Teresa på Heimatt

Selv om de tilbyr et bredt utvalg av hjemmelaget, fersk bakst, deilige ostesmørbrød og supper har det også vært en tydelig etterspørsel etter mer plantebaserte, gjerne veganske alternativer. Det er flere innom som er veganere, vegetarianere, fleksitarianere eller har ulike typer allergier.

gryr havredrikk i kaffenTeresa anslår at cirka 2-3 av 10 som bestiller cappuccino og kaffe latte vil ha havredrikk fremfor melk i kaffen.

- Da er det genialt at vi har så gode alternativer som Gryr Havredrikk Naturell og Gryr Havredrikk Fyldig Naturell å tilby de som ikke bruker melk. Begge fungerer kjempebra til steaming, og den naturlige sødmen i havre passer perfekt til en god kopp kaffe.

Vegansk, ikke verre

I tillegg til kaffe, brukes det mye av både Gryr Til Matlaging og Gryr Havredrikk i supper, og de har alltid et vegansk alternativ på menyen.

Ifølge Teresa er det fortsatt en del som er skeptiske til de veganske suppene, de tenker nok at når de velger plantebasert vil det gå på bekostning av både smak og konsistens. Men da er det ekstra gøy når gjestene kommer oppglødde tilbake og sier: «Den suppa var sykt god, jeg kan ikke tro den er vegansk!»

Gryr Til Matlaging er et plantebasert alternativ til fløte, som passer godt i både varmretter og desserter. Mange forbrukere har allerede begynt å kalle det Gryr fløte, siden den er like allsidig som en «vanlig» fløte.

Stamgjester og taxi-boller

Heimatt har mange stamgjester som er innom støtt og stadig. Noe av forklaringen ligger nok i at nesten alt som serveres her er hjemmelaget, og de er spesielt kjent for Mettes saftige hveteboller.

Opphavskvinnen bak bollene er 72 år gamle Mette Sundbø, som har lang fartstid i TINE. Hun har vært med å løfte Heimatt siden start med sine luftige bakverk og fantastiske historier.

Mette har jobbet som matfaglig konsulent og har hatt fingrene i så godt som alt innen produktutvikling i TINE, og har blant annet samarbeidet med tidligere medaljevinner i Bocuse d'Or, Tom Victor Gausdal.

Nå er hun en del av TINEs seniorklubb, og fortsetter å gjøre underverk med bakverk. Kaféen får jevnlig meldinger fra gjester som spør om bollene hennes er ferdig, slik at kan sikre seg rykende fersk bakst. 

Teresa forteller også om en episode der en tidligere gjest hadde smakt Mettes rosinboller og likte de så godt at hun bestilte ti stykker sendt med taxi til et møte hun skulle holde.

gryr havredrikk i kaffen 660

Produkter fra TINE i denne artikkelen

Alle priser vises eks. moms