Enkle tips til feriedagene

Piano Sjokoladepudding med pynt

Vi hjelper deg med tips til enkle retter og gode, spennende dessertvarianter som er enkle å servere i sommer!

Sommeren, og spesielt feriedagene, er en uforutsigbar tid for mange storkjøkken. Antallet gjester varierer og mange av de faste ressursene på kjøkkenet skal ha fri, men det er fullt mulig å skape mange fine øyeblikk med redusert bemanning! Du må bare være smart når du planlegger innkjøpene.

Rømmegrøt og spekemat lite

Enklere blir det ikke!

Grøt anses som en matrett som har eksistert like lenge som det norske jordbruket. Enkelte historikere mener grøt er landets egentlig nasjonalrett. Servert med sukker, kanel og smør, vitner grøten om overflod.

Sommerens mest tradisjonsrike festmat er rømmegrøt. Det klassiske tilbehøret er spekemat, flatbrød og melon, men tørket frukt og nøtteblanding med honning er en populær vri. Ferdiglaget rømmegrøt fra Fjordland er laget på TINE Seterrømme fra norske bønder. Den er en superenkel løsning for mange anledninger i sommer!

Desserttips

Server sjokoladepudding på fat med vaniljesaus og litt pynt, for eksempel Non stop (se toppbildet).
 

Sjokoladekos

 

Sjokosnadder: Legg sjokolademousse i porsjonsglass (eller smelt sjokoladepudding) og anrett med vispet krem og pistasjnøtter.

 

 

Jordbærkos med gelé

 

Gelékos: Server jordbær- eller bringebærgelé på fat eller i glass med vaniljesaus og friske bær.

 

 

Smelt og form desserten

Ønsker du å servere desserten i din egen form, kan puddingen eller geleen enkelt smeltes i kjele under omrøring og helles i former eller porsjonsglass etter ønske. Den stivner i kjøleskap på en–to timer, avhengig av formen.

Diverse pynt

Pynt med krem, frukt og bær, sjokoladebiter eller lignende, for at den skal bli enda mer fristende, og du kan servere din egen, «hjemmelagde» dessert.

Produkter fra TINE i denne artikkelen

Alle priser vises eks. moms