Festen er i gang – husk kremfløte!

Sjokoladebløtkakebanner

Nå kommer merkedagene på løpende bånd – eller «kremdager», som vi kaller det. Vi gir deg oppskrifter på diverse godsaker med krem og variasjoner av pavlova!

Med litt planlegging er det enkelt å få forberedelsene raskt unna og få mer tid til å glede seg over anledningen.

Et forslag til festkake er sjokoladebløtkake med vaniljefyll og kokos  (toppbildet). En kake som gjestene kommer til å elske ...

Her er oppskriften på «Verdens beste», eller «Kvæfjordkake» , som tidligere er blitt kåret til Norges nasjonalkake. Det skjønner vi godt, for den smaker helt fantastisk!

Fløte til overs?

Fløte kan fint fryses, for eksempel i isbiteformer, og kan så brukes i saus. Tin dypfryst kremfløte langsomt, helst i kjøleskap natten over. Dypfryst kremfløte blir kornete ved opptining. Ved oppvarming og pisking vil den jevne seg igjen.

Når  kremfløte fryses  i flytende tilstand (i emballasjen) kan den ikke piskes til krem etter opptining. Hvis du derimot pisker kremfløten halvstiv før nedfrysing, lar den seg piske til krem etter opptining, men den holder ikke like lenge og vil lett skille seg.

Pavlova

Sjekk også  oppskriftene våre på 12 herlige varianter av pavlova 😍 Og her følger en oppskrift på sjokoladekrem som kan brukes til ulike kaker, for eksempel pavlova:

Sjokoladekrem2

Produkter fra TINE i denne artikkelen

Alle priser vises eks. moms