Mye moro med vaffeljern!

tinehandel_vaffeljern

En vaffelstasjon kan utstyres med langt mer enn vaffelrøre. Mange bruker vaffeljernet når de lager ostesmørbrød eller omelett, men mulighetene er mange flere.

Omelett i vaffeljern er superenkelt!  Omeletten blir raskt gjennomstekt, og hvis gjestene steker den selv får alle som ønsker det muligheten til å få helt varm mat. Husk å dele ingrediensene i små nok biter, så omelettene blir pene å se på.

Alltid rykende varme kanelsnurrer

Gjærbakst i vaffeljernet går an! Man kan få en rykende varm kanelsnurr på to minutter i vaffeljern. Skjær emnet i litt smalere biter enn vanlig og sett vaffeljernet på fullt. Et utvalg med aktuell topping, som for eksempel perlesukker eller melis gir gjestene mulighetene til å lage sin helt unike kanelsnurr fra vaffeljern.

Bruk for eksempel denne oppskriften på kanelsnurrer.

Kaffekos rett fra vaffeljernet

Både brownies og cookies kan stekes i vaffeljern. Varme, saftige brownies  (forslag til oppskrift) med ekte sjokolade er supergodt med nypisket krem og bær. Ønsker du å virkelig overraske, kan du gi gjestene muligheten til å steke sine egne  brunost-cookies (forslag til oppskrift) i vaffeljernet.

Vaffeljernet tåler mer enn du tror!

Mange opplever at et vaffeljern som har blitt brukt mye, eller blitt utsatt for litt kreative løsninger, kan være både vrient og tidkrevende å få helt rent igjen. Men etter 10 minutter med en vaskevaffel – så er det så godt som nytt.

Tørk av jernet med en fuktig klut før du legger i vaskevaffelen. Bland vann, mel og salt til en tykk røre og legg den i varmt jern. Etter omtrent 10 minutter er vaskevaffelen helt hard og kan tas ut.

VASKEVAFFEL – 1 STK – INGREDIENSER

½ dl vann
2 ss salt
1 dl mel

Produkter fra TINE i denne artikkelen

Alle priser vises eks. moms