Bronse i Bocuse d'Or Lyon!

Platter final check by candidate Team Norway 2019 Foto_Tom Haga

Finalerett Team Norway – Bocuse d'Or Lyon 2019. Foto: Tom Haga

Vi gratulerer Christian André Pettersen og teamet hans med bronsemedalje i Bocuse d'Or (Kokke-VM) 29.–30. januar 2019. Sverige tok sølv og Danmark gull – så hele Skandinavia var på pallen!

Christian André Pettersen tok gull europafinalen i Torino juni 2018 og var dermed automatisk kvalifisert til verdensfinalen i Lyon, Frankrike. TINE er stolt sponsor og ønsket lykke til.

Team Norge består av, i tillegg til Christian André Pettersen, coach og Bocuse-kokk Gunnar Hvarnes og Mondo-kokken Håvard André Josdal Østebø som commis.

(Saken er oppdatert 31. januar 2019.)

– Gunnar Hvarnes har en enorm konkurranseerfaring og vet hva som skal til for å nå målet om en pallplassering. Commis Håvard André Josdal Østebø kjenner jeg fra kjøkkenet på Restaurant Mondo og vi jobber utrolig godt sammen. Dette er drømmeteamet mitt, sa Christian André Pettersen i forbindelse med deltakelsen i Bocuse d'Or Europe i juni 2018.

Team_CAP_Des18_1_banner

Ingenting overlatt til tilfeldighetene

Gunnar Hvarnes er en av Norges beste kokker og en av landets mest erfarne konkurransekokker, med mer enn 20 konkurranser i kokkekunst på CV-en. I 2010 tok han sølv i Bocuse d’Or Europe og i 2011 endte han på pallen i verdensfinalen i Bocuse d’Or. Han var også coach for Christopher W. Davidsen da han vant sølv i Bocuse d’Or Europe 2016 og Bocuse d’Or i Lyon i januar 2017. 

– Christian André Pettersen er en utrolig dyktig, målrettet og faglig sterk kokk, og han har virkelig det som skal til for å knive om edelt metall. Jeg er glad for å jobbe tett med Christian André og Håvard, sier Gunnar Hvarnes.

Commis Håvard André Josdal Østebø jobber til daglig som kokk på Restaurant Mondo i Sandnes. Han var commisen til Filip August Bendi under kåringen av Årets kokk 2017.
President for det norske teamet er Bent Stiansen, som også er styreleder i det norske Bocuse-akademiet. En viktig del av Bents rolle er å være Norges dommer i både Europa- og Verdensfinalen.

Bocuse d’Or – verdens mest prestisjefulle kokkekonkurranse

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon. De 24 teamene i verdensfinalen har kvalifisert gjennom nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, America og Europa. Om lag 70 land ønsket å konkurrere i Lyon. 

Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst. Deltakelse i Lyon endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en utrolig prestasjon. Norges 13 Bocuse-kokker har til sammen vunnet fem gull, tre sølv og to bronser i de 13 (av totalt 15) verdensfinalene de har deltatt i siden 1987.