Kantinen fremstår som den fineste restaurant (2. plass 2017)

Alle samlet DEG16

Alle på kjøkkenet til DEG16 samlet til «matfaglig premiedag»! Tekst og foto: Janne Sandvik

Vi gratulerer Kjøkkenet DEG16 i Oslo, ved kjøkkensjef Josè Duran og hans team, som sprer matglede hver dag og gjennomfører inspirerende aktiviteter for gjestene, med andreplassen i Årets Matgledebedrift 2017!

I kundeundersøkelser som er gjennomført scorer stedet meget høyt på mat, service og presentasjon. Innovasjon, nytenkning og kreativitet ligger til grunne for alt denne kantinen, som er drevet av Fazer, gjør. Her står matglede i høysetet!

Matfaglig dag i premie

Restaurantsjef Josè Duran DEG16Rundt 30 bedrifter holder til i bygget DEG16 Braathen Eiendom, som ligger i Bjørvika i Oslo – rett ved Operaen. 5-600 gjester spiser i kantinen hver dag, og de er vanligvis 11 ansatte på kjøkkenet, inkludert baristaen i kaffebaren. I anledning premien i konkurransen, en matfaglig dag med mesterkokk Ørjan Johannessen og TINE-kokk Pål Jetmundsen, var de til sammen 15 på kjøkkenet.

– Det var morsomt å få andreplassen, selv om vi gjerne skulle vært med til Torino til sommeren! sier den blide restaurant- og kjøkkensjefen, José Duran. – Og det er gøy og inspirerende med besøk av Ørjan Johannessen. Han gir oss påfyll med tips og teknikker på kjøkkenet, sier Duran.

Full kontroll

Ørjan med flere på kjøkkenet på DEG16– Vi begynte å klargjøre i går og alt har gått bra i dag, sier Ørjan Johannessen. – Under forberedelsene komponerte vi menyen. Alt skulle selvfølgelig smake godt og være mulig å gjennomføre for teamet og antallet gjester. Rundt 600 gjester, alt på tallerken og tre retter = 1800 tallerkener!

Bildet: Ørjan (t.v.) med ansatte på kjøkkenet: Daniel Fodnes, Andreas Cadelin og Lime Ramelho.

Åpen kjøkkenløsning 

Kjøkkenet DEG16 praktiserer også til daglig tallerkenservering av varmmat. Dette fremmer kreativiteten på menyen, bedrer utseende på maten og øker forhåpentlig også appetitten. Mindre kø gir bedre tid til å spise. 

Forretten på DEG16 - lettrøkt fjordørretDe serverer også vegetarvarmmat – i tillegg til dagens kjøtt eller fisk, noe som fremmer sunnhet som mange er opptatt av.

Bildet: Dagens forrett forberedes – lettrøkt fjordørret med sellerirotpuré!

Kjøkkenet er bygd for å ha kontakt med gjestene. Her sørger profesjonelle kokker for en velsmakende, variert meny samtidig som gjestene forsyner seg med dagens mat. Husets spesialiteter – vellagrede oster og egne spekeskinker – vises for gjestene i eget kjølelager.

Godt samarbeid

– Første gang jeg kom inn til denne kunden trodde jeg at jeg måtte ha gått feil. Dette lignet ikke en kantine, men en restaurant, sier TINE Partners salgsrepresentant, Jane Syversen, som nominerte kantinen til årets konkurranse. – Alt er så stilfullt, både interiør, service og mat. Her føler jeg meg skikkelig «hjemme»! Selv om de har veldig mye å gjøre, tar de seg alltid tid til meg om jeg ringer eller kommer på besøk. 

Ørjan Johannessen, Pål Jetmundsen og José Duran på DEG16Ideer til spennende retter og muligheter går begge veier. Er det behov for å teste ut noe, er det aldri et nei å få. Sammen sees det hele tiden på nye bruksområder.

– Vi samarbeider veldig bra og Jane følger oss godt opp, kan kjøkkensjef Duran bekrefte.

Bildet, fra venstre: vinner av kokke-VM i 2015, Ørjan Johannessen; matfaglig ansvarlig i TINE Partner, Pål Jetmundsen, og restaurant- og kjøkkensjef på DEG16, José Duran.

Aktiviteter i høyden

I mai 2017 åpnet takterrassen i 13. etasje – «Himmer’n» – et resultat av samarbeidet mellom Fazer og huseier Braathen Eiendom om videreutvikling av eksisterende tilbud.Her holdes diverse forskjellige arrangementer med mange ulike menyer etter ønsker fra kravstort publikum! 

Fjellgrisribbe på DEG16

Takterrassen har til og med en egen ansatt som sørger for å opprettholde servicenivået. Bemanningen økes også med en ekstra kokk grunnet økt aktivitet.

Bildet: Nydelig, honningglasert fjellgrisribbe var en av rettene på menyen i dag.