Gull og bronse til TINEs oster i oste-VM!

Premierte TINE-oster VM 2017

Kvit Geitost Lagra og Norvegia® Special Reserve fikk medalje i helgen World Cheese Awards i London. Ostene ble dermed rangert øverst blant over 3000 bidrag fra hele verden.

World Cheese Awards arrangeres hvert år av den britiske stiftelsen The Guild of Fine Food. Årets verdensmesterskap ble holdt i London i sammenheng med matmessen Taste of London.

I fjor ble den norske osten Kraftkar fra Tingvollost kåret til verdens beste ost. I år var det ingen norske oster som kom videre til superfinalen, men to oster fra TINE ble rangert i toppklassen på sitt bord: Kvit Geitost Lagra fikk gull og Norvegia® Special Reserve fikk bronse.

– I konkurranse med oster fra hele verden er gull og bronse veldig bra! Kvit Geitost Lagra blir ystet, formet og saltet på meieriet i Storsteinnes og Norvegia® Special Reserve er en ekstra vellagret utgave av hverdagsosten vi kjenner så godt, sier Terje Døsrønningen, leder for TINE Partner som har utviklet ostene.

Vi vant også bronse for Snøfrisk® hvitost (solgt som Kvitlin i Norge) som var påmeldt av datterselskapet vårt, Norseland Ltd, i UK.

Neste år går oste-VM i Bergen!

I London ble det også offentliggjort at Bergen er utnevnt som arrangør by for neste års oste-VM.  Gardsmatorganisasjonen Hanen har med seg Norsk Gardsost som medarrangør, og TINE og Meny har gått inn som hovedsponsor. Arrangørene venter at mer enn 3500 oster fra mer enn 30 land vil bli påmeldt. I tilknytning til oste-VM, blir det også arrangert en ny matfestival som har fått navnet «Matlandet Norge».

– Jeg er kjempestolt over at vi i Hanen har klart å få VM til Norge. Bergen er en av UNESCOs utvalgte gastronomi-byer og var derfor et naturlig valg som arrangør by. Oste-VM blir en fantastisk arena for å promotere all norsk lokalmat, sier daglig leder i Hanen, Bernt Bucher-Johannessen.

– Vi gleder oss allerede til neste år og er sikre på at dette vil bli et arrangement som kan bidra til å løfte norske ostespesialiteter ytterligere. Norge lager gode oster og vi hevder oss internasjonalt, sier Døsrønningen.

World Cheese Awards 2018 vil finne sted i Bergen 1.–4. november 2018.

Produkter fra TINE i denne artikkelen

Alle priser vises eks. moms