Spennende grøttapas

Kjøleskapsgrøt med kefir

Grøt i alle former, fra frokostvarianter til dessertgrøten, er trendy. I tillegg er det super middag. Og du kan ha oppi nesten hva som helst som tilbehør!

Mange nordmenn har virkelig fått øynene opp for grøt, både til frokost, lunsj, middag og til kvelds. Det finnes mange ulike grøtvarianter, som kan spises både varme og kalde.

Og med diverse, velsmakende tilbehør, kaller vi det grøttapas. Alle har vokst opp med grøt, men dette er noe ganske nytt som må ut til folket!

Ikke bare er grøttapas godt, men også smart og økonomisk. Det er en fin måte å få brukt opp rester på, siden man kan kombinere nesten alt mulig med grøt. Da slipper man å kaste mat.

Honning eller karamellsaus

Grøttapas er grøt kombinert med mange ulike typer tilbehør. Både det tradisjonelle tilbehøret sukker, kanel og TINE Meierismør, men også forskjellige typer frukt og bær, rosiner, kokos og honning, cottage cheese eller brunost. Andre favoritter er mandler, oppkuttede epler eller eple- og appelsinkompott og ikke minst – karamellsaus.

Det høres kanskje rart ut for mange, men karamellsaus er helt fantastisk og smaker utrolig godt sammen med for eksempel byggrynsgrøt. De to smakene komplementerer hverandre veldig bra!

Eller hva med å ta den enda litt lenger og toppe grøten med spekeskinke og soltørket tomat, eller chorizo, grønne oliven i skiver og litt vårløk? Bare fantasien setter grenser ...

Oppskrift på Havregrøt med cottage cheese og brunost

Prøv for eksempel havregrøt med cottage cheese og brunost – la deg overraske!

Grøt for enhver smak

Den gode, gamle havregrøten inneholder mange  sunne  næringsstoffer, mye fiber og metter veldig godt. Frukt, nøtter og syltetøy er kjempegodt som tilbehør.

Alle kjenner vel risengrynsgrøten – eller «nissegrøt», om du vil. Spesielt rundt juletider er denne varianten veldig populær, med smørøye, litt sukker og et dryss med kanel.

Bygg er en svært tradisjonsrik kornsort i Norge, som det blir veldig god grøt av. Byggrynsgrøten er like god på smak som den er næringsrik. Bær og nøtter passer veldig godt til.

Rømmegrøten regnes – tradisjonen tro – som sommergrøten. Mange knytter den spesielt til Sankthansaften, men grøten kan helt fint spises resten av året også. Kan med hell serveres med spekemat som tilbehør!

Produkter fra TINE i denne artikkelen

Alle priser vises eks. moms