Nytt produkt blant TINEs spesialiteter: Smaksrik Chevre Oske & Kvitmugg frå Haukeli

Smaksrik Chevre

God smak er verdt å vente på, og nå er endelig geitesesongen snart i gang igjen! I den forbindelse lanseres et nytt og spennende geiteprodukt fra TINE.

Smaken kommer fra fjellet, fra de heldige geitene som får beite rundt stølene på Haukeli. På det tradisjonsrike TINE Haukeli Ysteri blir den friske geitemelken pasteurisert med all smaken i behold. Melken blir syrnet og tilsatt løpe, før de erfarne ysterne presser ostemassen til hjulform og tilsetter hvitmugg og finmalt aske som gir kraft, salt og peppersmak.

Deretter blir osten lagt til modning og pleies videre til den får sin karakteristiske lukt, med preg av sopp, smør og ren og frisk geitemelk. Konsistensen er kremet og fyldig, og smaken følger lukten: frisk og syrlig, med innslag av salt, umami, sopp og mild pepper.

Smaksrik Chevre Oske & Kvitmugg skal først og fremst nytes som den er, eventuelt sammen med nøtter, honning og friske marmelader. Osten er også nydelig som kaldt innslag i ulike retter. Viner fra Sancerre og Poilly-Fumé smaker godt til, eller fruktmost på eple og stikkelsbær.

Smaksrik Chevre Oske & Kvitmugg er tilgjengelig for bestilling for TINE Partners kunder.

Vel bekomme!

Produkter fra TINE i denne artikkelen

Alle priser vises eks. moms