Varme melkedrikker til påskedagene

Chilikakao

I påsken er det godt å kose seg med en varm og god melkedrikke. Det finnes utallige varianter man kan lage og bare fantasien setter grenser!

Her kan du se et lite utvalg av våre oppskrifter på deilige, varme melkedrikker. Oppskriftene gir to glass.

Hot chilikakao

Denne kakaoen inneholder rød chili og varmer ekstra godt.

Du trenger:

Chili

  • 5 dl Tinemelk® (lettmelk eller helmelk)
  • 1/2 vaniljestang
  • 1 1/2 ss kakao
  • 1-2 ts finhakket rød chili
  • 1/2 dl flytende honning
  • 75 g mørk sjokolade (min. 70 % kakao)
  • 1-2 ss sukker

Slik gjør du:

  1. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og ha begge deler i en kjele sammen med melk, kakao, chili og honning. Visp sammen og kok opp under stadig omrøring.
  2. Grovhakk sjokoladen og ha den i melkeblandingen. Rør til sjokoladen har smeltet.
  3. Smak til med sukker.
  4. Ha kakaoen i ildfaste glass og pynt med grovhakket sjokolade og chili. Topp gjerne med fløyelsmyk pisket krem. 

KaramellmelkKaramellmelk

Søt, varm og god!

Du trenger:

  • 4 dl Tinemelk® (lettmelk eller helmelk)
  • 2-3 ss karamellsaus
  • 1 ss honning
  • Litt frisk basilikum

Slik gjør du:

  1. Kok opp melk og smak til med karamellsaus og honning.
  2. Hell i ildfaste glass og tilsett små blader av basilikum.
  3. Ha eventuelt over litt sukkerpynt og server straks.

Prøv også disse varmende oppskriftene:

Produkter fra TINE i denne artikkelen

Alle priser vises eks. moms