Hva er YT®?

YT Holmenkollstafetten

YT® er en serie treningsmat og -drikke utviklet til bruk før, under og etter trening. Produktene er satt sammen for å gi deg riktig påfyll slik at du enkelt kan få maks ut av treningsøkten din.

YT®-serien er utviklet av TINE i samarbeid med ernæringsavdelingen ved Toppidrettsenteret. 

Oppladning – før trening
YT® Mellommåltidsbar og -drikk er smart påfyll før treningsøkten som hjelper deg å holde energien oppe. Sammen med trening og sunt kosthold bidrar proteiner til å bygge og bevare musklene.

Ytelse – under trening
Dehydrering fører til nedsatt prestasjonsevne. Krevende fysisk aktivitet over 60 minutter gjør at du mister væske og elektrolytter som bør erstattes under økten. Ved å inntak YT® Sportsdrikk sørger du for raskt opptak av væsken i kroppen, og du kan opprettholde energi- og væskebalansen lenger. YT® Energibarer er satt sammen for å gi deg et enkelt energipåfyll under trening og konkurranse.

Restitusjon – etter trening
Etter en treningsøkt har kroppen behov for ny næring og riktig påfyll gjør at du restituerer deg raskere. YT® Restitusjonsdrikker og -barer bidrar her. Sammen med trening og et sunt kosthold bidrar proteiner til å bygge og bevare musklene.

Samlebilde-av-YT-produktene 

Samarbeid med Toppidrettssenteret

TINE har hatt et samarbeid med Toppidrettssenteret i mange år, og det er gjennom dette samarbeidet YT®-serien har blitt til.

Toppidrettssenterets ernæringsavdeling har høy faglig kompetanse på riktig kosthold i forbindelse med trening. De holder seg oppdatert på forskning innen idrettsernæring og har i tillegg mange års erfaring fra arbeid med idrettsutøvere. De erfarer ofte at resultatene blir bedre av å spise og drikke riktig i forbindelse med trening. Dette gjelder ikke bare for toppidrettsutøvere, men for alle som trener.

 

Produkter fra TINE i denne artikkelen