Morsomme sommeraktiviteter

sommeraktiviteter banner

Det går mot sommer og en fin tid for uteaktviteter!

 

Sommeren blir ekstra bra med noen morsomme leker! Her er noen forslag: 

Kongler kan brukes til å lage morsomme dyr!Kongledyr

En tur i skogen kan innby til mange slags leker. Kongler, greiner, blader og steiner kan for eksmepel brukes til å lage gøyale gårdsdyr! Kongler dere finner bli kroppen til dyr som ku, sau, geit og hest. Greiner og små pinner som dere finner kan fungere som bein på kongledyrene. Det kan være at endene på pinnene må spisses med en kniv for å få festet dem i konglene. Noen av barna kan gå på jakt etter smårunde steiner som kan forestille smådyr.

Fjøs og låve kan bygges av kvister, bregneblader og andre ting som dere synes kan passe. Kanskje dere kan lage gjerder rundt dyrene ved å bruke steiner eller greiner?

Barkebåter

En liten bekk vil stimulere til mange spennende leker. Hva med å lage en liten dam ved å bruke småstein og sand - der barkebåter kan seile? Grov furubark egner seg godt til små barkebåter. Noen ganger kan man finne barkebiter i skogbunnen, og ellers kan dere plukke løs barkestykker på gamle trær uten at trestammene tar skade av det. Spikk barkebitene til med kniv slik at de får båtfasong. En pinne kan være mast, og et stort løvblad blir fint som seil. Så er det bare å sette båten på vannet!

Moro i skogenTre-sisten

Dette er en liten vri på den klassiske leken sisten, og denne varianten er fin å leke når dere er på tur i skogen. Trærne fungerer som friplasser. Den som har sisten skal prøve å ta de andre mens de beveger seg mellom trærne. Når noen kommer til ditt tre, må du vike plass og løpe til et annet tre - uten å bli tatt! Den som blir tatt, får sisten - og skal dermed prøve å ta de andre. Leken kan gjøres vanskeligere ved å la det være færre friplasser enn deltakere.

Kubbetårn

Ta med målebånd/tommestokk og noen små kubber, eller finn frem noen kubber ute på tur i skogen. Spikk dem gjerne til en passende fasong. Del opp i lag og så er det om å gjøre å bygge det høyeste tårnet med kubber!

God fornøyelse!