Inspirasjon og matglede for barnehager

Barnehagepakken logo og jente innenfor login

TINE Barnehagepakken er et konsept for alle barnehagekunder hos TINE. Ved å logge inn i TINE Handel får barnehagene tilgang til gode tilbud, faglig påfyll, oppskrifter, tips og aktiviteter tilpasset barnehagen.  

 

TINE leverer i dag varer til rundt 3300 barnehager, og med TINE Barnehagepakken får disse barnehagene blant annet oppskrifter, gode tilbud og inspirasjon til mat og matglede.

- TINE ønsker å bidra til økt matglede og å være en inspirasjonskilde for barnehagene slik at de kan tilby et godt og variert mattilbud gjennom hele barnehagehverdagen. Det gjør vi best ved å spille på lag med barnehagene, sier Birgit Irgens, Business Unit Manager i TINE Partner.

Aktivitetsforslag og inspirasjonsfilmer

Melkedrikking på gårdsbesøk Når barnehagekundene logger inn i TINE Handel, kan de finne oppskrifter, matfakta, aktivitetsforslag og filmer som kan inspirere i det daglige arbeidet. Det er også her meieriprodukter fra TINE kan bestilles. Filmene er laget i samarbeid med pedagogisk leder og matinspirator Sondre Harvik Bjaberg i barnehagen Ragnas hage i Oslo. Filmene har blant annet fokus på hvordan barna enkelt kan delta i matlagingen, hvordan få barna til å utvikle interesse og nysgjerrighet rundt mat og smaker og hvordan mat- og turopplevelser kan integreres i barnehagehverdagen.

Se filmen «Gårdsbesøk» her!

Kvalitetssikret innhold

Det er etablert en egen redaksjon for TINE Barnehagepakken, som skal sørge for at det jevnlig legges ut nytt, oppdatert og kvalitetssikret innhold på siden. I redaksjonen sitter en ernæringsfysiolog, en kokk, en representant fra Barnehageforum, webredaktør og en representant fra TINE Barnehagepakken. Redaksjonen vil også jobbe i dialog med barnehager og andre innholdsleverandører.

- Vårt ønske er at alle landets barnehager på sikt skal tilby et godt og variert mattilbud gjennom hele barnehagedagen. Det hadde vært fint om matglede og det gode måltidet, stimulering av sanser, og kunnskap om mat, råvarer og opprinnelse kunne være en naturlig del av barnehagehverdagen, sier Irgens.

Mat på turTINE vil inspirere barnehagene!

- Vi håper at TINE Barnehagepakken skal være en inspirasjonskilde til en morsom, sosial og innholdsrik hverdag i barnehagen. Vi vil gi gode tips, vi vil løfte frem de gode eksemplene, og ikke minst stimulere til glede rundt måltidet - uansett om det er varm eller kald mat, sier Irgens.

3300 barnehager får i dag levert varer fra TINE. Ønsker barnehagen din å bli kunde hos TINE? På forsiden av www.tinehandel.no finner du «Ny kunde?» øverst til høyre.

Seks av ti foreldre vil ha matpakkefrie barnehager

Et flertall av foreldre foretrekker at barnet får alle måltider i barnehagen. Det er signifikant flere kvinner enn menn som ønsker dette. Dette viser en ny undersøkelse gjort av Opinion på oppdrag fra Espira barnehager.

6 av 10 ønsker matpakkefrie barnehager

 

Relaterte saker