Smakfull byggrynsgrøt - med byggryn fra Skjåk

byggrynsgrøt

Den smakfulle byggrynsgrøten fra Fjordland kommer nå i poser på 4 kilo. Byggrynsgrøten er utviklet i et samarbeid med Arne Brimi. Den er laget med Skjåkgryn, som på grunn av spesielle dyrkingsforhold er ekstra næringsrikt og har en ekstra søt og god smak.

Arne Brimi har hatt et livslangt forhold til Skjåkgrynet og har brukt det omtrent daglig i en eller annen form. Da Arne Brimi og Fjordland møttes på Ofossen Mølle i Skjåk, som maler byggen, ble ideen om byggrynsgrøten til. Arne Brimi ville gjerne at flere nordmenn skulle få øynene opp for denne fantastiske råvaren, og Fjordland er opptatt av at det skal være enkelt å spise godt og sunt hver dag.

8070 Fjordland Byggrynsgrøt

Byggrynsgrøt i stor forpakning

Fjordland Byggrynsgrøt ble først lansert i forbrukerpakninger , og den ble veldig populær. Grøten er derfor også lansert i større pakninger som er tilpasset storhusholdningskjøkkenet. Produktet kommer i poser på 4 kilo, og det er to poser i hver D-pak. Artikkelnummeret er 8070.

På grunn av de spesielle dyrkingsforholdene i Skjåk, med lite nedbør og kontrollert vanning med vann fra breer og fjell, blir byggen fra Skjåk ekstra næringsrik og får en ekstra søt og god smak.

Oppskriften er enkel, og det er kun brukt rene, fine råvarer; byggryn fra Skjåk, melk og bittelitt salt.

Serveringstips

Byggrynsgrøten kan serveres på utallige måter, og ved å variere tilbehøret, passer den til omtrent alle måltider. Arne Brimi har noen serveringstips:

Sukker og kanel
Kanel smaker nydelig på grøten. Byggrynsgrøten har en søt smak i seg selv, men ønskes mer sødme kan du drysse litt sukker over.

Hasselnøtter og rosiner
Strø rosiner og hele eller grovhakkede hasselnøtter over grøten. Andre tørkede frukter, som aprikos, passer også godt til.

Bringebær og blåbær
Strø friske bringebær og blåbær over grøten. Andre bær kan også brukes. Bærene gir fin farge til grøten, og smaker veldig godt.

Eplemos
Legg en skje eller to med eplemos på grøten, og strø gjerne litt kanel over. Eple og kanel er en god smakskombinasjon.

Produkter fra TINE i denne artikkelen

Alle priser vises eks. moms