Oppskrift

Tilslørte bondepiker i form

40 minutter Enkel
Beskrivelse
Jo flere bondepiker sammen, jo bedre! Slik går det raskere å lage denne populære desserten når dere er mange.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

EPLEMOS

12 stk
epler
1 dl
brunt sukker
1 dl
vann
2 stk
kanelstenger

HAVREGRYNKRØNSJ

1 dl
hasselnøtter
4 ss
TINE® Meierismør
4 dl
strøkavring
4 dl
havregryn
2 ss
brunt sukker
2 ts
kanel

TIL SERVERING

6 dl
TINE® Kremfløte
2 ss
sukker

Slik gjør du

  1. 1. Skrell epler og fjern kjernehus. Del epler i biter og kok opp med brunt sukker, vann og kanelstang. Småkok til eplene er møre, ca. 10 minutter. Fjern kanelstangen og avkjøl mosen i kjøleskap.

    Du kan gjerne bruke nedfalssfrukt eller epler som begynner å bli brune. Ønsker du en glatt eplemos kan du kjøre blandingen med en stavmikser.

  2. 2. Hakk nøtter og varm opp smør i en liten gryte. Fres brødkrumme, hakkede nøtter, havregryn, sukker og kanel i 2-3 minutter under omrøring, slik at du får en sprø og karamellisert blanding. Fordel utover et stykke bakepapir og avkjøl helt.
  3. 3. Pisk fløten til stiv krem med sukker og fordel krem, eplemos og havregrynkrønsj lagvis i en form. Avslutt med et lag krem og litt krønsj.

Lag brødkrumme ved å kjøre tørre brødskiver i en kjøkkenmaskin med knivblad til grovsmulet. Dette er en veldig fin måte å få brukt opp gamle brødrester på. Har du ikke brødrester kan du bruke knuste havrekjeks eller griljermel.

Laster ...