Tilslørte bondepiker i form
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
EPLEMOS
HAVREGRYNKRØNSJ
TIL SERVERING
Slik gjør du
- 1. Skrell epler og fjern kjernehus. Del epler i biter og kok opp med brunt sukker, vann og kanelstang. Småkok til eplene er møre, ca. 10 minutter. Fjern kanelstangen og avkjøl mosen i kjøleskap.
Du kan gjerne bruke nedfalssfrukt eller epler som begynner å bli brune. Ønsker du en glatt eplemos kan du kjøre blandingen med en stavmikser.
- 2. Hakk nøtter og varm opp smør i en liten gryte. Fres brødkrumme, hakkede nøtter, havregryn, sukker og kanel i 2-3 minutter under omrøring, slik at du får en sprø og karamellisert blanding. Fordel utover et stykke bakepapir og avkjøl helt.
- 3. Pisk fløten til stiv krem med sukker og fordel krem, eplemos og havregrynkrønsj lagvis i en form. Avslutt med et lag krem og litt krønsj.
Lag brødkrumme ved å kjøre tørre brødskiver i en kjøkkenmaskin med knivblad til grovsmulet. Dette er en veldig fin måte å få brukt opp gamle brødrester på. Har du ikke brødrester kan du bruke knuste havrekjeks eller griljermel.