Oppskrift
Svinekjøttboller i karrisaus
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Svinekjøttboller i karrisaus er laget med eple og løk, og serveres med ris. Dette er lettlaget og nydelig hverdagsmat, for store og små.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
250 g
ukokt villris
Svinekjøttboller:
600 g
svinekjøttdeig
1½ ts
salt
1 dl
lettkokt havregryn
2 stk
egg
1 stk
hvitløksfedd , presset
½ ts
malt hvit pepper
¼ ts
malt muskat
1½ dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
1 l
kjøttbuljong
Karrisaus:
2 ss
TINE® Meierismør
1 stk
løk , finhakket
3 ss
hvetemel
1 ss
karri
2 dl
TINE® Matfløte
5½ dl
silt kraft fra kjøttbollene
1 stk
stort eple , i små terninger
Til servering:
200 g
sukkererter
80 g
hasselnøtter , grovhakket
2 ss
persille , finhakket
Slik gjør du
- 1. Kok ris etter anvisning på pakken.
- 2. Rør kjøttdeig seig med salt. Bland i havregryn, egg, hvitløk, pepper og muskat. Rør godt, og spe med litt melk av gangen, til deigen er smidig.
- 3. Form deigen til små boller, ved bruk av to spiseskjeer. Kok opp buljong, og la kjøttbollene trekke på svak varme i ca. 10 minutter, til de er faste og flyter opp til overflaten. Legg de til siden.
- 4. Smelt smør i en kjele på middels varme, tilsett løk, og la det surre litt sammen før du rører inn hvetemel og karri. Spe med matfløte og kokekraft fra kjøttbollene, til sausen er passe tykk. La sausen småkoke i 5-7 minutter. Rør av og til.
- 5. Tilsett eple og kjøttboller, og la det trekke i sausen til det er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.
- 6. Kok sukkererter i lettsaltet vann, til de er al dente. Server med kokt ris, hakkede hasselnøtter og persille.
Server gjerne med andre type grønnsaker, som kokt brokkoli eller en frisk grønn salat.
Svinekjøttboller:
Karrisaus:
Til servering:
Kjøttbollene kan fint lages dagen i forveien, eventuelt fryses.