Oppskrift
Svinefilet med soppsaus
20 minutter Enkel
Beskrivelse
Svinefilet med soppsaus er en enkel og smakfull oppskrift som passer like godt til hverdags som til helgemiddag.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Potet:
8 stk
poteter
Svinefilet:
400 g
svinefileter
200 g
sjampinjong
2 ss
TINE® Meierismør
Soppsaus:
2 dl
vann
½ stk
buljongterning , eller 2 ts kalvefond
2 ss
fersk timian , eller 1 ts tørket
2 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
Tilbehør
1 stk
brokkoli
1 kvist
fersk timian
Slik gjør du
- 1. Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.
- 2. Skjær svinefilet i ca. 2 cm tykke skiver. Skjær sjampinjong i skiver. Varm litt smør i en panne og fres sopp på svak varme.
- 3. Ta soppen opp, brun filetskivene i resten av smøret på sterkere varme. Senk varmen og la kjøttet bli gjennomstekt. Ta kjøttet opp og hold det varmt.
- 4. Legg soppen tilbake i stekepannen, spe på med vann og buljong. La det koke ca. 5 minutter. Bland i timian og crème fraîche.
- 5. Del brokkolien i buketter og kok i 6-8 minutter. Pynt retten med fersk timian.
Svinefilet:
Soppsaus:
Tilbehør:
Hvis du bruker 2 dl TINE Matyoghurt istedenfor crème fraîche, blander du inn 1 ss hvetemel. Da vil den ikke skille seg. La det koke opp igjen.