Oppskrift
Svinebiff med paprikasaus
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Svinebiff er hurtiglaget mat, og smaker godt med en frisk paprikasaus og stekte grønnsaker.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
2 ss
TINE® Meierismør
2 stk
rød paprika , i små terninger
1 ts
paprikapulver
2 stk
sjalottløk , finhakket
2 dl
grønnsaksbuljong
1 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
½ ts
salt
½ ts
malt sort pepper
600 g
svin ytrefilet , i skiver
¾ ts
salt
½ ts
kvernet sort pepper
4 ss
TINE® Meierismør
½ l
vann
½ ts
salt
200 g
bønner
2 ss
TINE® Meierismør til steking
2 stk
rødløk , i skiver
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
Utstyr
Stavmikser
Slik gjør du
- 1. Smelt smør i en kjele på middels varme. Tilsett paprika, paprikapulver og løk. La det surre sammen i 1-2 minutter, og ha i buljong. La det koke i ca. 5 minutter, og tilsett melk.
- 2. Kjør sausen glatt med stavmikser, og smak til med salt og pepper. Varm opp rett før servering.
- 3. Krydre kjøtt med salt og pepper. Ha smør i en panne på sterk varme, og brun biffene i 2-3 minutter på hver side. Etterstek på lavere temperatur, i ca. 5 minutter.
Bytt gjerne ut svinebiff med benfrie koteletter, eller annet hurtigstekt svinekjøtt.
- 4. Kok opp saltet vann. Rens og skyll bønner, og la de fosskoke i 3-4 minutter.
- 5. Smelt smør i en panne på litt høy varme, og ha i bønner og rødløk. Stek til løken er gyllen. Dryss over litt salt og pepper.
Server gjerne med råstekte poteter, ris eller pasta.