Sveitsisk bondebrød
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 250 °C.
- 2. Smuldre gjæren i bakebollen og slå over lunken melk. Rør ut gjæren, ha i smør, rugmel, salt og så mye hvetemel at deigen blir passe fast og slipper bollen. La den heve under plast på et lunt sted ca. 45 minutter.
- 3. Ha deigen på bakebordet og del den i to biter. Form brødene til avlange eller runde brød alt etter hvilken form du ønsker. La brødene heve i ca. 50 minutter.
- 4. Hvelv de ferdig hevede brødene på stekeplate dekket med bakepapir. Sett dem i ovnen hvor du senker varmen til 200 °C.
- 5. Stek brødene i 25 - 30 minutter. Avkjøl på rist utildekket, da holder skorpen seg sprø.
En morsom måte å la brødene heve er å legge dem i en kurv så de får mønster etter kurven. Pensle brødene og dryss mye mel i kurven før du har i den utbakte deigen til heving. Pass på at du har nok mel slik at ikke deigen henger fast i kurven når du skal hvelve brødene ut.