Oppskrift
Suprêmesaus
20 minutter Enkel
Beskrivelse
Dette er en meget fyldig og kraftig saus som passer godt til svin og hvitt kjøtt.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
2 dl
hønsekraft eller ferdigblandet fond/buljong
10 g
romtemperert TINE® Meierismør
10 g
hvetemel
1 stk
eggeplomme
1 dl
TINE® Crème Fraîche Original
25 g
kaldt TINE® Meierismør
¼ ts
kajennepepper
½ ss
sitronsaft , friskpresset
¼ ts
nykvernet salt
Slik gjør du
- 1. Kok inn hønsekraft/fond i en kjele, til den er redusert til det halve. Rør mykt smør og mel sammen til en jevn blanding (beurre manié).
- 2. Tilsett buerre manié-blandingen i den innkokte kraften mens du rører med en visp. La sausen småkoke under omrøring i noen minutter.
- 3. Bland eggeplommene sammen med crème fraîche i en stor bolle. Hell den kokende sausen forsiktig i bollen under kraftig omrøring. Ha sausen tilbake i kjelen.
- 4. Rør godt, og la sausen tykne under svak varme. Den må ikke koke. Visp inn små, kalde smørterninger i den varme sausen, til sausen blir blank og jevn. Tilsett kajennepepper etter smak (her må du prøve deg litt frem) og friskpresset sitronsaft. Smak til med salt.
Kald smør- og hvetemeljevning (beurre manié): Beurre manié er like deler mykt/romtemperert smør og mel, som røres sammen til en røre.