Oppskrift

Sunnere fastelavnsboller

85 minutter Enkel
Beskrivelse
Kesam er et tryllemiddel i matlagingen. I denne oppskriften har vi erstattet deler av smøret med Kesam® Mager. Det gir et sunnere alternativ til vanlige fastelavnsboller og er populært blant store og små bolleelskere.

Ingredienser

1 Porsjon
1 pakke
gjær
50 g
TINE® Meierismør
5 dl
TINE® Skummet fettfri
3 dl
Kesam® Mager Naturell
½ dl
sukker (evt. kunstig sukker)
½ ts
salt
9 dl
sammalt mel , gjerne grovt
8 dl
hvetemel (ca.)

Tilbehør:

3 dl
TINE® Kremfløte

Slik gjør du det

  1. 1. Forvarm stekeovnen til 250 °C.
  2. 2. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, tilsett melken og la det bli lunkent (37° C). Rør ut gjæren i den lunkne væsken. Tilsett Kesam, sukker, salt og mesteparten av melet. Arbeid deigen til den blir smidig og ikke klisser. La den heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  3. 3. Ha deigen på bakebordet og elt den godt. Del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca. 10 emner og trill boller. Etterhev tildekket på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  4. 4. Pensle med sammenvispet egg og stek i stekeovnen i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.
  5. 5. Pisk fløte til krem. Del bollene i to og fyll kremen i bollene eller server i en skål ved siden av. Om du ønsker sjokoladekrem kan du blande inn ca. 2 ss kakaopulver i kremen.

    Ønsker du et magrere alternativ visper du fløten til krem og blander forsiktig med et beger TINE Kesam Mager.


Kesam® kan brukes til mye. Det kan erstatte smør i mange bakverk eller blandes med rømme eller crème fraîche for å få en magrere dressing. Kesam® blandet med vispet krem er også magert og godt til for eksempel kokt og stekt fisk.