Oppskrift

Suksessterte

60 minutter medium
Beskrivelse
Suksessterte, eller suksesskake som mange kaller den, har en karakteristiske gul krem med en deilig mandelbunn. 

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 Porsjon

Bunn:

4 stk
eggehviter
150 g
melis
150 g
grovmalte mandler

Suksesskrem:

1 dl
TINE® Kremfløte . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
125 g
sukker
4 stk
eggeplommer
1 stk
vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
150 g
TINE® Meierismør . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Meierismør

Dryss:

1 dl
grovhakket mandler

Utstyr

Rund springform på 24 cm i diameter

Slik gjør du

  1. 1. Sett på stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på suksessterte, trenger du en rund kakeform på 24 cm i diameter.
  2. 2. Visp eggehviter stive. Vend forsiktig i grovmalte mandler blandet med melis. Ha massen i smurt form og stek kakebunnen nederst i ovnen i 35-40 minutter.
  3. 3. Avkjøl kakebunnen før den tas ut av formen.
  4. Suksesskrem:

  5. 4. Splitt vaniljestang med en kniv og skrap ut frøene.
  6. 5. Ha fløte, sukker, vaniljefrø og eggeplomme i en kjele og varm opp på middels varme. Rør godt helt til det får en tykk konsistens, dette tar 5-10 minutter. Avkjøl litt og rør inn smør.
  7. 6. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den stivner. Fordel kremen over kaken og dryss over mandler.
    Slik lager du en enklere suksesskrem: 200 g TINE Ekte Smør, 250 g melis, 2 eggeplommer, 2 ts vaniljesukker, Smelt smør i en kjele over middels varme. Pisk inn melis, vaniljesukker og eggeplommer i smøret. Avkjøl og fordel kremen over kaken.

Suksesskake kalles også for "Kake med gul krem".

Laster ...