Oppskrift
Suksessterte
60 minutter medium
Beskrivelse
Suksessterte, eller suksesskake som mange kaller den, har en karakteristiske gul krem med en deilig mandelbunn.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
Bunn:
4 stk
eggehviter
150 g
melis
150 g
grovmalte mandler
Suksesskrem:
1 dl
TINE® Kremfløte . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
125 g
sukker
4 stk
eggeplommer
1 stk
vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
150 g
TINE® Meierismør . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Meierismør
Dryss:
1 dl
grovhakket mandler
Utstyr
Rund springform på 24 cm i diameter
Slik gjør du
- 1. Sett på stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på suksessterte, trenger du en rund kakeform på 24 cm i diameter.
- 2. Visp eggehviter stive. Vend forsiktig i grovmalte mandler blandet med melis. Ha massen i smurt form og stek kakebunnen nederst i ovnen i 35-40 minutter.
- 3. Avkjøl kakebunnen før den tas ut av formen.
- 4. Splitt vaniljestang med en kniv og skrap ut frøene.
- 5. Ha fløte, sukker, vaniljefrø og eggeplomme i en kjele og varm opp på middels varme. Rør godt helt til det får en tykk konsistens, dette tar 5-10 minutter. Avkjøl litt og rør inn smør.
- 6. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den stivner. Fordel kremen over kaken og dryss over mandler.Slik lager du en enklere suksesskrem: 200 g TINE Ekte Smør, 250 g melis, 2 eggeplommer, 2 ts vaniljesukker, Smelt smør i en kjele over middels varme. Pisk inn melis, vaniljesukker og eggeplommer i smøret. Avkjøl og fordel kremen over kaken.
Suksesskrem:
Suksesskake kalles også for "Kake med gul krem".