Oppskrift

Stablebrød med ost

180 minutter Enkel 30 minutter
Beskrivelse
Et saftig brød med masse ost, som passer perfekt som tilbehør til suppe, gryteretter og pasta.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

8 Porsjoner
2 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
2 dl
vann
25 g
gjær
9 dl
hvetemel
2 ts
salt
1 ts
sukker
1 stk
egg
4 ss
TINE® Meierismør
5 dl
TINE® Ekte Revet Ost Original
2 ss
hakket frisk timian

Slik gjør du

  1. 1. Varm melk, ha i vann så det er lunkent og rør ut gjæren. Ha mel, salt, sukker og egg i en kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør mens væsken helles inn. Elt i ca. 10 minutter eller til deigen er smidig og elastisk. Dekk til og la deigen heve i ca. 1 time.
  2. 2. Kjevle deigen ut til et rektangel på et melet bord, ca. 30 x 40 cm. Smelt smør og pensle på overflaten.
  3. 3. Dryss med ost og hakket timian. Del i lange strimler på ca. 10 centimeter og legg dem lagvis på toppen av hverandre slik at det er ost mellom hvert lag. Del så i kvadrater på tvers.
  4. 4. Plasser de kvadratiske skivene stående tett i tett i en smurt brødform, ca. 12 x 28 cm. Dryss over litt ekstra ost og la brødet heve tildekket i 1 time.
  5. 5. Sett ovnen på 200 °C.
  6. 6. Stek brødet i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl i formen.

Legg gjerne skinkeskiver mellom lagene også hvis du ønsker mer «mat» i brødet.

Laster ...