Oppskrift
Sprø ostekjeks
60 minutter medium
Beskrivelse
Disse kjeksene hører med på ostebordet og smaker nydelig til salater og suppe. Med både vellagret Edamer og kajennepepper får de en kraftig og god smak.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
75 g
TINE® Meierismør
2 dl
hvetemel
125 g
vellagret TINE Norsk Edamer
¼ ts
kajennepepper
2 ts
sennepspulver
50 g
finrevet TINE Norsk Edamer
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 180 °C.
- 2. Bland alle ingrediensene i food processor og kjør til en jevn masse, men gjerne litt grovkornet.
Ha gjerne i litt sesamfrø for ekstra god smak.
- 3. La deigen ligge kaldt i minst 30 minutter.
- 4. Kjevle den så til 2 ½ mm tykk leiv og trykk ut runde kjeks med et glass eller skjær ut i firkanter. Legg kjeksene på en smurt bakeplate og dryss over ost.
- 5. Stek kjeksene i 10 - 12 minutter til de er gyldne og sprø. Avkjøl på rist.
Kjeks holder seg best i lukket boks eller glass.