Oppskrift
Spicy fiskepinner med couscous
30 minutter Enkel
Beskrivelse
I denne oppskriften har vi krydret hjemmelagde panerte fiskepinner med både kajennepepper og chilipulver.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Fiskepinner:
1 dl
hvetemel
½ ts
chilipulver
½ ts
kajennepepper
½ ts
salt
¼ ts
pepper
2 stk
egg
2 dl
strøkavring , griljermel eller tørkede brødsmuler
1 ss
olivenolje til steking
600 g
torskefilet eller annen type fiskefilet
Couscous:
1 ss
løk
4 stk
vårløk
4 dl
vann
400 g
couscous
1 ts
paprikapulver
tilbehør:
1 stk
brokkoli
½ stk
sitron
Slik gjør du
- 1. Ta fram tre dype tallerkener eller boller. I den ene blander du mel, chilipulver, kajennepepper, salt og pepper. I den andre visper du lett sammen egg. I den tredje har du strøkavring, griljermel eller tørkede brødsmuler.
- 2. Varm opp olje i en stekepanne på middels sterk varme. Skjær torskefilet i ca. 2 cm brede biter. Vend bitene først lett i melblandingen, deretter i eggene. Sørg for at de er godt fuktet av eggene før du vender dem i strøkavring til slutt.
- 3. Stek hver fiskepinne til de blir gylne, i 3–4 minutter på hver side. Snu ofte mens du steker for at varmen skal bli jevnt fordelt.
- 4. Kutt løk og vårløk i jevnstore biter. Stek dem på middels sterk varme i 4–5 minutter.
- 5. Kok opp vann. Ha couscousgryn i en gryte. Rør inn paprikapulver. Når vannet koker, heller du det over couscousen. La det stå og svelle i ca. 5 minutter. Rør i blandingen 2–3 ganger. Rør inn den stekte løken og vårløken.
- 6. Damp brokkoli i 4–5 minutter. Server fiskepinner med couscous og brokkoli. Klem litt sitron over fisken ved servering.
Couscous:
tilbehør:
En liten tvist på fiskepinnene til neste gang? Tilsett litt dijonsennep og finhakket persille i eggeblandingen.