Oppskrift
Spaghetti med rødbetpesto
80 minutter Enkel
Beskrivelse
En knallrett med knallfarge. Hjemmelaget pesto av rødbeter er både sunt og godt, og passer ypperlig i denne kjøttfrie middagsretten.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
2 stk
rødbeter
1 stk
hvitløksfedd
2 ss
olivenolje
1 dl
pinjekjerner
1 dl
parmesan
3 ss
hakket frisk basilikum
3 ss
TINE® Crème Fraîche Original
½ ts
salt
¼ ts
pepper
1 ss
sitronsaft
400 g
spaghetti
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 230 °C. Plasser beter og hvitløksfedd på aluminiumsfolieark, ha over olje og pakk godt inn. Bak i ovnen i ca. 1 time eller til rødbetene er myke. Avkjøl og skrell av skallet.
- 2. Rist pinjekjernene lett i en tørr panne. Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
- 3. Ha bakte beter og hvitløksfedd i en blender med pinjekjerner, parmesan, basilikum, Crème Fraîche, salt og pepper og kjør til en jevn kremet pesto. Smak til med sitronsaft.
Bytt gjerne ut pinjekjernene med solsikkekjerner.
- 4. Vend pestoen inn i nykokt pasta, og server med ekstra pinjekjerner, parmesan og basilikum.
Godt brød, rundstykker eller focaccia med hjemmelaget Enkel aioli smaker godt til denne fargerike retten.
Denne rødbetepestoen kan også serveres som dipp til friske grønnsaker.