Oppskrift

Spaghetti med kjøttboller

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Hvem kan vel motstå hjemmetrillede kjøttboller servert med spagetti og en herlig pastasaus?

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Pastasaus:

1 stk
løk
1 ss
olivenolje
1 stk
hvitløksfedd
1 boks
hermetiske tomater à 400 g
1 dl
vann
2 ss
oreganokrydder , ev. frisk hakket oregano
1 stk
grønnsaksbuljongterning
½ ts
salt
¼ ts
pepper
1 ts
sukker (kan sløyfes)

Kjøttboller:

400 g
kjøttdeig eller karbonadedeig
1 stk
egg
100 g
parmesan
2 stk
hvitløksfedd
¼ ts
oreganokrydder
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
2 ss
olivenolje (gjerne blandet med smør) til steking

spagetti:

400 g
ukokt spaghetti

Slik gjør du

  1. 1. Kutt løk i store biter. Varm litt olje i en gryte og stek løk på middels sterk varme i noen minutter, til den blir blank. Tilsett presset eller finhakket hvitløk, hermetiske tomater, vann og oregano. Smuldre i buljongterningen og smak til med salt, pepper og en liten teskje sukker.
  2. 2. Kok opp pastasausen. La den småkoke frem til servering.
  3. Kjøttboller:

  4. 3. Bland (gjerne kald) kjøttdeig, egg, revet parmesan, presset hvitløk, tørket oregano, salt og pepper i en bolle. Forme til små kjøttboller med hendene.

    Hvis du fukter hendene med kaldt vann, klistrer ikke deigen seg så lett.

  5. 4. Varm opp olje, ev. lik mengde olje og smør, i en stekepanne på middels sterk varme. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter. Ha de ferdig stekte kjøttbollene og stekekraften over i pastasausen.
  6. Spagetti:

  7. 5. Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Kok spagetti som anvist på pakken. Server nykokt spagetti med kjøttboller og pastasaus. Revet parmesan smaker alltid godt på.

Du kan fint erstatte kjøttdeigen med samme mengde kyllingkjøttdeig.

Laster ...