Oppskrift

Søtt pinnebrød med nøtter og sjokolade

70 minutter Enkel
Beskrivelse
Dette er en gourmetvariant av det vanlige pinnebrødet laget på bolledeig og fylt med deilig nøtter og sjokolade.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

50 g
TINE® Meierismør
2 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
25 g
gjær
8 dl
hvetemel
1 dl
sukker
2 ts
kardemomme
1 ts
salt
1½ dl
mandler
200 g
sjokolade

Slik gjør du

  1. 1. Smelt smør. Tilsett melk og varm til 37 °C. Rør ut gjær i væsken og bland med hvetemel, sukker, kardemomme og salt. Elt til en jevn og smidig deig, ca. 10 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  2. 2. La deigen heve i 1 time. Hakk mandler og sjokolade og kna inn i deigen.
  3. 3. Del deigen i små biter. Rull tynne pølser med hendene og surr rundt en pinne. Stek over bålet. Bruk tid og roter pinnen slik at du unngår at brødet blir brent utenpå og rått i midten.

    Når du skal grille pinnebrød over åpen flamme, er det viktig å rotere pinnebrødet hele tiden. Finn det varmeste stedet, men unngå direkte flamme. Pinnebrødene kan også grilles på indirekte varme på en grill.


Skal du ut på tur kan deigen til pinnebrødet hevet mens du går. Innen det er fyr på bålet er deigen klar og du kan nyte nystekt pinnebrød.

Laster ...