Oppskrift
Snickerskake med brownies
60 minutter medium 25 minutter
Beskrivelse
Det er ingen kunst å gjøre verdens mest populære sjokoladebar om til en kake. Så blir du fort verdens mest populære forelder eller venn.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
16 Porsjoner
150 g
mørk sjokolade
100 g
TINE® Meierismør
2 stk
egg
2½ dl
sukker
2 dl
hvetemel
1 ts
vaniljesukker
1 ts
bakepulver
2 ss
kakao
MARSHMALLOWFYLL
200 g
marshmallow fluff
1 ss
sirup
1 dl
peanøttsmør
2 dl
salte peanøtter
KARAMELL
2 dl
sukker
1 dl
vann
1 ss
TINE® Meierismør
1 dl
TINE® Kremfløte
Topping
300 g
lys kokesjokolade
Utstyr
ildfast form på ca. 20x20 cm
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 175 °C. Hakk sjokoladen i biter og smelt med smør på lav varme under omrøring. Sett til side og avkjøl noe.
- 2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett mel, vaniljesukker, bakepulver, kakao og sjokoladeblandingen og pisk til en glatt røre.
- 3. Kle en liten ildfast form (20x20 cm) med bakepapir. Hell røren i formen og stek i 25 minutter. Avkjøl helt.
- 4. Rør sammen marshmallow-fluff, sirup og peanøttsmør med en slikkepott og spre fluffen utover brownie-kaken. Dryss peanøtter over.Har de ikke fluff på butikken kan du smelte marshmallows i en glassbolle i microbølgeovn, på full varme i 1 minutt. Hvis det ikke er blitt fluff så setter du den inn litt lenger. Har du ikke mikrobølgeovn smelter du ferdig marshmallows i en gryte på svak varme – pass på at du ikke brenner den.
- 5. Smelt sukker med vann til karamell i en liten gryte. Ikke rør i sukkeret før det er smeltet og begynner å boble og har fått en gyllen karamellfarge. Dra gryten av varmen. Pass på så du ikke brenner deg! Vent et minutt eller 2 før du rører inn smør og fløte. Avkjøl til romtemperatur og hell karamellen over peanøttene. Sett kaken i kjøleskapet så karamellen stivner.
- 6. Del lys kokesjokolade i biter og smelt over vannbad: Ha litt vann i en kjele, kok opp og hold en glass- eller metallbolle over. Bunnen må ikke treffe vannet. Smelt sjokoladen under omrøring. Pass på at det ikke blir for varmt eller at det kommer vann i sjokoladen for da korner den seg.
- 7. Hell smeltet sjokolade over karamellen og sett kaken til avkjøling i kjøleskapet. Del i stykker med en skarp, varm kniv og server.
Vil du spare tid kan du kjøpe ferdige ingredienser og smøre sammen. Ferdig brownie-bunn, ferdig marshmallowsfluff, ferdig karamell (karamellsaus eller pålegget Nøtte). Dropper du å smelte sjokoladetoppen, og bare hakker den over, så har du en superrask kake.