Oppskrift

Smørsaus

10 minutter Enkel
Beskrivelse
Smørsaus er en kremet saus med den gode smørsmaken. Nydelig til både rød og hvit fisk, på nykokte grønnsaker eller på pastaen.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

3 stk
sjalottløk , finhakket
2 ss
hvitvinseddik
1 dl
hvitvin evt. alkoholfri hvitvin
2 ss
TINE® Kremfløte
200 g
TINE® Meierismør
¼ ts
sitronsaft
¼ ts
salt
¼ ts
hvit pepper

Slik gjør du

  1. 1. Ha sjalottløk, hvitvinseddik og hvitvin i en kjele. La det koke til væsken er redusert til en sirupsaktig saus på ca. 2 spiseskjeer.
  2. 2. Tilsett kremfløte og la blandingen koke opp.
  3. 3. Pisk inn små terninger med smør. Fortsett til alt smøret er pisket inn. Pass på at det ikke koker underveis, men at temperaturen ligger oppunder kokepunktet.
  4. 4. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sil sausen før servering, eller la den være som den er.

Denne sausen kan varieres i det uendelige, f.eks. ved å tilsette krydderurter, sennep, tomat eller paprikapulver.

Laster ...