«Smørbiff» av kalv med potetkrem og bakte rotgrønnsaker
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Smørbiff
Potetkrem
Bakte rotgrønnsaker
Slik gjør du
- 1. Husk å ta frem kjøttet ca. 1 time før steking. La det ligge på benken slik at kjøttet blir romtemperert.
- 2. Smelt smøret i en kjele. Tilsett hel hvitløk. Kok til smøret blir nøttebrunt. Tilsett timian. La smøret stå lunt på benken.
- 3. Rens kjøttet fri for scener. Kutt 4 flotte store biffer. Gni biffene inn med salt, pepper og solsikke olje.
- 4. Stek biffene i litt olje i en panne på høy varme. Stekes ca. 3 minutter på hver side til kjernetemperaturen er 52 °C. Mot slutten tilsetter du litt og litt av nøttesmøret slik at det gir god smak til biffen. La biffen hvile litt. Server med stekesmøret fra pannen som saus.
La biffene hvile til kjernetemperaturen er ca. 58 grader.
- 5. Kok poteter møre i ca.15-20 minutter. Forsiktig! Fordi mandel poteter tåler ikke alt for røff koking. Hell av kokevannet og damp tørre.
- 6. Kok opp fløte. Press potetene gjennom en sil sammen med kaldt smør. Etter det vender du den varme fløten inn med en slikkepott, til en luftig krem. Tilsett trøffel, salt og hvit pepper. Serveres rykende varm.
Man kan erstatte trøfler med 1 teskje sort trøffelolje.
- 7. Rens og del rotgrønnsaker i jevnstore biter. Legg grønnsakene i en ildfast form. Vend sammen med olje, salt, pepper og urter. Bak grønnsakene i ovn på 200 °C i 25 minutter. Grønnsakene kan gjerne serveres i en liten skål ved siden av.
Christopher anbefaler å teste skorsonerrot, selleri og beter.
Potetkrem
Bakte rotgrønnsaker
Potetkremen vil se fin ut om du bruker en sprøytepose og anretter en fin «pølse» på tallerkenen. Dersom du ikke har sprøytepose kan du bruke en brødpose som du klipper det ene hjørnet av.