Oppskrift

Sliders med glasert burger og chilidressing

150 minutter Enkel
Beskrivelse
Sommer og grilling passer sammen som hånd i hanske. I New Orleans serverer de skikkelig gode slidere med sweet and hot brisket. Dette har gitt inspirasjon til denne glaserte hamburgeren med en sterk dressing til.

Ingredienser

4 Porsjoner

Brød (16 stk)

3 dl
kroppstemperert TINE® Lettmelk 1,0 % fett
3 ss
sukker
1 pose
tørrgjær
450 g
hvetemel
1 ts
salt
2 stk
egg
75 g
romtemperert TINE® Meierismør i terninger

Burger og glace

100 g
brunt sukker
1 dl
ketchup
½ dl
eplesidereddik
1 ts
revet ingefær
2 ss
sitronsaft
1 ts
tabasco
600 g
kjøttdeig
1 ts
salt
¼ ts
pepper

Chilidressing

½ dl
TINE® Lettrømme 10 %
1 stk
hvitløksfedd , knust
2 ts
tabasco
½ ts
salt
¼ ts
pepper
1 ss
sitronsaft
¼ stk
finhakket chili
1 pose
bladsalat

Slik gjør du det

  1. 1. Bland melk, sukker og gjær og la det stå i 10 minutter. Ha dette over i en bakebolle og tilsett mel, salt og 1 egg.
  2. 2. Tilsett smør og elt i 10 minutter. Sett deigen til heving et lunt sted i 45 minutter. Trill så ut ca. 16 boller og la dem heve i nye 45 minutter tildekket av plast.
  3. 3. Pensle bollene med et sammenpisket egg. Stek på 175 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist og del i to.
  4. Burger og glace

  5. 4. Kok opp brunsukker, ketchup, eddik, ingefær, sitronsaft og Tabasco til glacen. La dette koke forsiktig inn til sukkeret er løst opp og du har en klissete saus.
  6. 5. Form åtte små burgere av kjøttdeigen. Salt og pepre. Grill burgerne, og noen minutter før de er ferdige pensler du dem med glacen. Grill videre.
  7. Chilidressing

  8. 6. Bland TINE Lettrømme 10% med hvitløk, Tabasco, salt og pepper. Smak til med sitronsaft og finhakket chili.
  9. 7. Legg en burger på brødets nederste del. Legg på salat og Chilidressing.