Oppskrift
Sliders med glasert burger og chilidressing
150 minutter Enkel
Beskrivelse
Sommer og grilling passer sammen som hånd i hanske. I New Orleans
serverer de skikkelig gode slidere med sweet and hot brisket. Dette har gitt
inspirasjon til denne glaserte hamburgeren med en sterk dressing til.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
4 Porsjoner
Brød (16 stk)
3 dl
kroppstemperert TINE® Lettmelk 1,0 % fett
3 ss
sukker
1 pose
tørrgjær
450 g
hvetemel
1 ts
salt
2 stk
egg
75 g
romtemperert TINE® Meierismør i terninger
Burger og glace
100 g
brunt sukker
1 dl
ketchup
½ dl
eplesidereddik
1 ts
revet ingefær
2 ss
sitronsaft
1 ts
tabasco
600 g
kjøttdeig
1 ts
salt
¼ ts
pepper
Chilidressing
1½ dl
TINE® Lettrømme 10 %
1 stk
hvitløksfedd , knust
2 ts
tabasco
½ ts
salt
¼ ts
pepper
1 ss
sitronsaft
¼ stk
finhakket chili
1 pose
bladsalat
Slik gjør du
- 1. Bland melk, sukker og gjær og la det stå i 10 minutter. Ha dette over i en bakebolle og tilsett mel, salt og 1 egg.
- 2. Tilsett smør og elt i 10 minutter. Sett deigen til heving et lunt sted i 45 minutter. Trill så ut ca. 16 boller og la dem heve i nye 45 minutter tildekket av plast.
- 3. Pensle bollene med et sammenpisket egg. Stek på 175 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist og del i to.
- 4. Kok opp brunsukker, ketchup, eddik, ingefær, sitronsaft og Tabasco til glacen. La dette koke forsiktig inn til sukkeret er løst opp og du har en klissete saus.
- 5. Form åtte små burgere av kjøttdeigen. Salt og pepre. Grill burgerne, og noen minutter før de er ferdige pensler du dem med glacen. Grill videre.
- 6. Bland TINE Lettrømme 10% med hvitløk, Tabasco, salt og pepper. Smak til med sitronsaft og finhakket chili.
- 7. Legg en burger på brødets nederste del. Legg på salat og Chilidressing.
Burger og glace
Chilidressing