Oppskrift

Skogsoppsuppe med chèvre

20 minutter Enkel
Beskrivelse
Suppe laget fra grunnen av er fantastisk godt. Og når du i tillegg har plukket soppen selv, kan det nesten ikke bli bedre. Denne suppen er nydelig høstmat når mørket smyger seg inn på oss her oppe i nord. Chèvre gir suppen det lille ekstra.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

300 g
blandet skogssopp f.eks. kantarell, piggsopp, sjampinjong eller bare sjampinjong
2 stk
sjalottløk
3 stk
hvitløksfedd
2 ss
TINE® Meierismør
5 dl
sopp kraft evt. buljong
2 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
3 dl
TINE® Matfløte
190 g
Norsk Chevre Naturell Haukeli
1 ts
salt
¼ ts
nykvernet pepper
1 ts
sukker
1 ss
sitronsaft

Slik gjør du det

  1. 1. Rens soppen og skjær den opp litt hvis den er stor. Skrell sjalottløken og skjær i tynne skiver. Rens og finhakk hvitløk.
  2. 2. Fres halvparten av soppen i smør, sammen med løkskivene og mesteparten av hvitløken. Hell i buljong, fløte og melk, og la suppen koke opp.
  3. 3. Smuldre i osten til slutt, og la suppen koke til den får en kremaktig konsistens. Suppen kan eventuelt jevnes med maisenna utrørt i litt vann. Smak til med salt, pepper, litt sukker og sitronsaft.
  4. 4. Stek resten av soppen i litt smør, sammen med resten av hvitløken. smak til med litt salt og pepper.
  5. 5. Øs suppen i tallerkenene ved servering, og legg i den stekte soppen.

Istedenfor chevreost kan du også bruke en blåmuggost.