Oppskrift
Sjokoladevafler
35 minutter Enkel
Beskrivelse
Sjokolade og vafler er en kombinasjon som sjelden slår feil. Is, vispet kremfløte eller vaniljekesam og friske bær smaker godt til.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
50 g
TINE® Meierismør
2 stk
egg
4 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
2½ dl
hvetemel
½ dl
kakao
2 ts
bakepulver
1 ts
vaniljesukker
3 ss
sukker
½ ts
salt
Til steking:
2 ss
TINE® Meierismør
Slik gjør du
- 1. Smelt smør. Visp egg og tilsett melk.
- 2. Bland hvetemel, kakao, bakepulver, vaniljesukker, sukker og salt sammen. Rør inn egg- og melkeblandingen sammen med det smeltede smøret.
Hvis du bruker revet sjokolade, setter det ekstra god smak på vaflene.
- 3. La vaffelrøren svelle i minst 15 minutter.
- 4. Smelt smør i vaffeljernet og ha i litt vaffelrøre. Stek vaflene i varmt jern.
- 5. Server vaflene nystekte, gjerne med is, vispet kremfløte eller vaniljekesam og friske bær til.
Ønsker du sprø vafler, avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre, blir de myke.