Oppskrift

Sjokoladetrøfler

60 minutter Enkel
Beskrivelse
Hjemmelaget sjokoladetrøffel med mørk sjokolade. Trøflene er enkle å lage, men resultatet blir best hvis du lager dem over to dager. Da rekker de å bli ordentlig kalde før du ruller dem til kuler. 1 porsjon holder til ca. 35 kuler.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 Porsjon
2½ dl
TINE® Kremfløte
300 g
mørk sjokolade
2 ss
cognac eller rom (kan sløyfes)

Til å rulle i:

1 dl
kakao
1 ss
melis
200 g
mørk sjokolade (kan sløyfes)
1 dl
hakkede nøtter

Slik gjør du

  1. 1. Kok opp fløte. Ta av kjelen fra varmen, bryt sjokoladen i biter og ha i den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet og ha i konjakk. Kjør det hele raskt sammen med en stavmikser. Hell røren i en form, dekk til og sett det kaldt natten over.
    Konjakk kan sløyfes eller byttes ut med kaffe.
  2. Dag 2

  3. 2. Bland kakao og melis og ha i en dyp tallerken.
  4. 3. Ta frem sjokoladeblandingen (ganachen) fra dagen før, og lag kuler med "kulejern" som er skylt i varmt vann. I stedet for kulejern kan du bruke en skje. Form dem eventuelt enda rundere med hendene.

    Et kulejern er et kjøkkenverktøy som brukes til å lage fruktkuler med. Du får kjøpt det på butikker som Jernia, men du kan også bruke hendene til å forme kuler. Husk at varme hender smelter sjokoladen, så her må det jobbes raskt!

  5. 4. Hakk sjokoladen og smelt den i en glass- eller metallbolle over vannbad. Rør til en glatt krem. Dypp trøflene i den smeltede sjokoladen og rull dem i hakkede nøtter eller kakaoblandingen. La stivne før servering.
Laster ...