Oppskrift
Sjokoladetopper
25 minutter Enkel
Beskrivelse
Av og til er det godt å ha en boks småkaker på lur - også utenom julesesongen. Disse sjokoladetoppene er enkle å lage og smaker supergodt.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
200 g
TINE® Meierismør
1½ dl
havregryn
1 stk
stort egg
2 dl
sukker
2 ts
vaniljesukker
2 ss
kakao
3 dl
hvetemel
1½ ts
bakepulver
Pynt:
35 stk
valnøtter
Slik gjør du
- 1. Denne oppskriften gir ca 35 småkaker. Sett stekeovnen på 175 °C.
- 2. Smelt smøret og hell det varmt over havregrynene. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel med kakao, bakepulver og vaniljesukker og sikt det i eggedosisen, rør inn havregryn- og smørblandingen.
- 3. Sett topper av deigen med to skjeer og god avstand på en stekeplate dekket med bakepapir. Dytt en valnøttbit i hver kake.
- 4. Stek kakene midt i ovnen til de kjennes ferdige, ca 10 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar sjokoladetoppene i tett boks.
Hjemmebakte småkaker er en hyggelig spiselig gave å gi bort.