Oppskrift
Sjokolademousse med vaniljekesam
75 minutter Enkel
Beskrivelse
Kremet og deilig sjokolademousse som er magrere enn sine andre mousse-søstre takket være den gode vaniljekesamen. Det kan vi like!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Sjokolademousse
2 stk
eggeplommer
3 ss
sukker
1 ss
sterk, kokende kaffe
1 plate
mørk kokesjokolade
3 dl
Kesam® Vanilje
1½ dl
TINE® Kremfløte
Pynt
1 dl
høvlet eller grovrevet sjokolade , eller friske bær
Utstyr
Porsjonskåler
Slik gjør du
- 1. Når du skal lage sjokolademousse, starter du med å vispe eggeplommene med sukker til det er porøst og luftig. Rør i kaffen.
- 2. Bryt sjokoladen i biter og smelt den i en skål i vannbad eller i mikrobølgeovn. Rør sjokolade og kesam i blandingen.
- 3. Visp fløten til en lett krem. Vend kremen forsiktig i blandingen.
- 4. Fordel moussen i porsjonsskåler og la dem stå kjølig minst 1 time før servering.
- 5. Pynt med høvlet sjokolade eller bær ved servering.
Kjempegodt å servere sammen med litt friske bær og nytraktet kaffe.