Oppskrift
Sjokolademousse med appelsin
15 minutter Enkel
Beskrivelse
Hvem kan vel motstå hjemmelaget sjokolademousse? Med appelsin smaker moussen ekstra godt.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Sjokolademousse
150 g
kokesjokolade
2 stk
egg
1 ts
vaniljesukker
4 ss
finrevet appelsinskall
3 dl
TINE® Kremfløte
Pynt
2 ss
revet sjokolade
Slik gjør du
- 1. Ha sjokolade i en bolle og sett over et vannbad.(en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen. Skill eggeplommer fra eggehvitene. Rør inn eggeplommer, vaniljesukker og appelsinskall i den smeltede sjokoladen. Ta bollen ut av vannbadet og visp kraftig mens sjokoladen avkjøles i 1-2 minutter.
- 2. Visp kremfløte til luftig krem og bland den med sjokoladekremen. Visp eggehviter stive og bland forsiktig inn i sjokolademoussen.
- 3. Fordel moussen i porsjonsglass og la den stå i kjøleskapet i minst 1 - 2 timer før servering. Pynt med revet mørk sjokolade.
Pynt gjerne med revet appelsinskall.
Pynt
For å få en vakker sjokoladesløyfe på toppen, kan du bruke potetskreller, ostehøvel eller rivjern på en plate med kald sjokolade.