Oppskrift
Sjokoladekake med sjokoladekrem
80 minutter medium 40 minutter
Beskrivelse
Denne mektige sjokoladekaken med sjokoladekrem er virkelig en oppskrift å anbefale til alle sjokoladeelskere.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
12 Porsjoner
Bunn:
2 dl
kakao
2 dl
vann
4 dl
sukker
200 g
TINE® Meierismør , romtemperert
6 stk
egg
5 dl
hvetemel
2 ts
bakepulver
Fyll :
50 g
mørk sjokolade
3 dl
TINE® Kremfløte
Glasur:
200 g
mørk sjokolade
1½ dl
TINE® Kremfløte
Utstyr
Rund form, ca. 24 cm
Slik gjør du
- 1. Kok opp kakao, vann og halvparten av sukkeret. Avkjøl. Visp resten av sukkeret og smør luftig.
- 2. Rør inn egg, ett av gangen, deretter kakaoblandingen og mel blandet med bakepulver.
- 3. Hell i en godt smurt form, stek i nedre del av ovnen på 175 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl. Del kaken i to. Legg den ene delen på fat.
- 4. Del sjokolade i biter og smelt i vannbad med en skvett fløte til en glatt krem. Avkjøl til fingervarm. Visp resten av kremfløten stiv og visp inn sjokoladeblandingen. Fordel krem oppå kakebunnen. Legg på det øverste laget.
- 5. Bryt sjokolade i biter og ha i en kjele med fløte. La sjokoladen smelte på svak varme, avkjøl litt. Fordel over kaken og la det renne ned på kantene.
Fyll:
Glasur:
Veldig glad i sjokoladeglasur? Lag litt ekstra og dekk hele kaken.