Oppskrift

Sjokoladekake med sjokoladekrem

80 minutter medium 40 minutter
Beskrivelse
Denne mektige sjokoladekaken med sjokoladekrem er virkelig en oppskrift å anbefale til alle sjokoladeelskere.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

12 Porsjoner

Bunn:

2 dl
kakao
2 dl
vann
4 dl
sukker
200 g
TINE® Meierismør , romtemperert
6 stk
egg
5 dl
hvetemel
2 ts
bakepulver

Fyll :

50 g
mørk sjokolade
3 dl
TINE® Kremfløte

Glasur:

200 g
mørk sjokolade
1½ dl
TINE® Kremfløte

Utstyr

Rund form, ca. 24 cm

Slik gjør du

  1. 1. Kok opp kakao, vann og halvparten av sukkeret. Avkjøl. Visp resten av sukkeret og smør luftig.
  2. 2. Rør inn egg, ett av gangen, deretter kakaoblandingen og mel blandet med bakepulver.
  3. 3. Hell i en godt smurt form, stek i nedre del av ovnen på 175 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl. Del kaken i to. Legg den ene delen på fat.
  4. Fyll:

  5. 4. Del sjokolade i biter og smelt i vannbad med en skvett fløte til en glatt krem. Avkjøl til fingervarm. Visp resten av kremfløten stiv og visp inn sjokoladeblandingen. Fordel krem oppå kakebunnen. Legg på det øverste laget.
  6. Glasur:

  7. 5. Bryt sjokolade i biter og ha i en kjele med fløte. La sjokoladen smelte på svak varme, avkjøl litt. Fordel over kaken og la det renne ned på kantene.

Veldig glad i sjokoladeglasur? Lag litt ekstra og dekk hele kaken.

Laster ...