Oppskrift
Sjokoladefudge
60 minutter medium
Beskrivelse
Fudge av grovhakket sjokolade, marshmallows og valnøtter. Lag og gi bort i gave, eller kos deg med fudgen selv. 1 porsjon gir ca. 45 biter.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1½ dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
6 dl
melis
1¼ dl
sukker
150 g
TINE® Meierismør
100 g
mørk kokesjokolade , grovhakket
½ dl
honning eller sirup
2 dl
valnøtter eller andre nøtter
150 g
marshmallows
Utstyr
Form på 20x20 cm dekket med bakepapir
Slik gjør du
- 1. Finn frem en form på 20x20 cm som du dekker med bakepapir.
- 2. Varm melk forsiktig sammen med sukker og melis i en kjele. Rør med treskje til sukkeret har smeltet.
- 3. Tilsett smør, sjokolade og honning eller sirup under omrøring. Kok opp under lokk og la det koke i 2 minutter. Løft av lokket og kok til massen er passe fast, men likevel myk. Det tar ca. 12 minutter.
- 4. Sett kjelen i kaldt vannbad. Visp til massen er kremaktig og har lysnet litt. Hakk valnøtter og del marshmallows i små biter. Tilsett i blandingen. Hell i formen.
- 5. Avkjøl blandingen litt. Marker firkanter i massen med en spiss, oljet kniv. Sett fudgen kjølig og skjær den i biter.