Oppskrift

Sjokoladefudge

60 minutter medium
Beskrivelse
Fudge av grovhakket sjokolade, marshmallows og valnøtter. Lag og gi bort i gave, eller kos deg med fudgen selv. 1 porsjon gir ca. 45 biter.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1½ dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
6 dl
melis
1¼ dl
sukker
150 g
TINE® Meierismør
100 g
mørk kokesjokolade , grovhakket
½ dl
honning eller sirup
2 dl
valnøtter eller andre nøtter
150 g
marshmallows

Utstyr

Form på 20x20 cm dekket med bakepapir

Slik gjør du

  1. 1. Finn frem en form på 20x20 cm som du dekker med bakepapir.
  2. 2. Varm melk forsiktig sammen med sukker og melis i en kjele. Rør med treskje til sukkeret har smeltet.
  3. 3. Tilsett smør, sjokolade og honning eller sirup under omrøring. Kok opp under lokk og la det koke i 2 minutter. Løft av lokket og kok til massen er passe fast, men likevel myk. Det tar ca. 12 minutter.
  4. 4. Sett kjelen i kaldt vannbad. Visp til massen er kremaktig og har lysnet litt. Hakk valnøtter og del marshmallows i små biter. Tilsett i blandingen. Hell i formen.
  5. 5. Avkjøl blandingen litt. Marker firkanter i massen med en spiss, oljet kniv. Sett fudgen kjølig og skjær den i biter.
Laster ...