Oppskrift

Sitronmousse med kumkvatkompott

60 minutter Enkel
Beskrivelse
Oppskrift på en deilig sitronmousse som passer ypperlig som dessert i julen eller ellers i året. Kumvat er små sitrusfrukter som er fine til kompott som passer til en frisk mousse. Den har syrlig smak og er fin å pynte med.

Ingredienser

Sitronmousse

1 plate
gelatin
2 stk
eggehviter
2 stk
eggeplommer
¾ dl
sukker
½ dl
TINE® Kremfløte
1 stk
sitron (skallet av)
2 ss
presset sitronsaft

Kumkvats

4 stk
kumkvat (fås i velassorterte matbutikker)
½ stk
sitron (saften av)
2 dl
presset appelsiner (saften av)
2 ss
sukker
1 ts
potetmel

Slik gjør du det

  1. 1. Legg gelatinplaten til bløt i kaldt vann. Visp eggehvitene stive. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp fløten til krem.
  2. 2. Bland sitronskallet i eggedosisen. Klem vannet av gelatinplaten og løs den opp sammen med sitronsaften ved lav varme. Rør det forsiktig inn i eggedosisen, deretter den vispede kremen og til sist eggehvitene. Rør lett slik at moussen blir glatt og luftig.
  3. 3. Fordel moussen i porsjonsglass, og sett dem kjølig i minst en time.
  4. Kumkvats

  5. 4. Skjær kumkvat i tynne skiver, og legg dem i en kjele sammen med sitron- og appelsinsaft og sukker. Kok det opp og la det trekke i ca 5 minutter. Visp i potetmel som er rørt ut i litt kaldt vann, og kok opp slik at sausen tykner. Avkjøl.
  6. 5. Server sitronmoussen kald med kumkvatkompotten oppå.

Vask alltid sitrusfrukter i lunkent vann, før du bruker skallet. Kumkvat (fra kinesisk dialekt 'gullsitrusfrukt') liten, appelsinlignende sitrusfrukt, Fortunella japonica.