Oppskrift
Sesambakt fiskefilet med sweet chili-raita
20 minutter Enkel
Beskrivelse
Oppskrift på lekker, god og rask fiskemiddag. Her har vi sesampanert en seifilet og serverer de hjemmelagde fiskepinnene med nykokt ris og sweet chili-raita. Raita er et indisk tilbehør laget av yoghurt eller syrnet melk.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Sesambakt fiskefilet
700 g
seifilet eller annen fisk
2 dl
hvetemel
1 ts
salt
2 stk
egg
1 ss
vann
1½ dl
sesamfrø
2 ss
TINE® Meierismør , til steking
Søt chili-raita
3 dl
TINE® Yoghurt Naturell , Crème Fraîche eller Kesam
3 ss
Sweet Chili saus
Ris og grønnsaker
3 dl
ris , ukokt
1 stk
rød paprika
4 stk
vårløk
1 stk
rødløk
1 ss
TINE® Meierismør
Slik gjør du
- 1. Kok ris som anvist på pakningen.
- 2. Finn fram tre tallerkener. Bland mel og salt i en dyp tallerken. Visp egg sammen på en annen tallerken sammen med 1 ss vann. I den tredje tallerkenen heller du sesamfrøene.
- 3. Skjær fisk i ca. 1 cm tykke pinner. Vend dem først i mel, så i egg og til slutt i sesamfrø. Legg dem på en flat tallerken.
- 4. Ha stekepannen på middels sterk varme og smelt smøret. Når pannen er varm steker du halvparten av fiskepinnene i ca. 3 minutter på hver side. Stek resten på samme måte.
- 5. Bland yoghurt og sweet chilisaus i en bolle.
- 6. Kutt paprika, vårløk og rødløk, og surr det kjapt i en panne med litt smør. Server fiskepinnene med raita, kokt ris og stekte grønnsaker.
Sesambakt fiskefilet
Søt chili-raita
RIS OG GRØNNSAKER