Oppskrift
Seigrateng med tomat og purre
35 minutter Enkel
Beskrivelse
Torsk er som regel en av hovedingrediensene i fiskegrateng, men kan lett byttes ut med annen fisk, for eksempel sei. Seiens perlegrå fiskekjøtt har en mer karakteristisk smak enn andre fisker, og er en førsteklasses stedfortreder for torsk.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Tilbehør
800 g
poteter
200 g
aspargestopper
Seigrateng
3 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 18 % eller Original
2 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
4 ss
tomatpuré
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
1 ts
oregano/mynte
600 g
seifilet eller torskefilet
12 stk
cherrytomater
1 stk
purre
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 225°C, og finn frem en ildfast form
- 2. Kok potetene.
- 3. I mellomtiden koker du opp crème fraîche og melk i en kjele. Tilsett tomatpure. Krydre med salt, pepper og oregano.
- 4. Skjær fisk i biter, del tomater og skjær purre i ringer. Fordel fisk, tomat og purre i formen, og hell sausen over.
- 5. Stek seigratengen midt i ovn i ca. 25 minutter til fisken er ferdig. Mens gratengen steker, koker du aspargestoppene i lettsaltet vann i ca 2 minutter.
- 6. Server seigratengen sammen med poteter og aspargestopper.
#1: Del fisken i store stykker så holder den enda bedre på saftigheten.
#2: Hvis du ikke har sei, kan du fint erstatte den med torskefilet eller annen hvit fisk.