Seekh kebab
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Til servering
Slik gjør du
- 1. Rist korianderfrø, spisskummenfrø i en tørr panne til de begynner å dufte. Knus dem i en morter.
- 2. Hakk løk og ingefær, og kjør i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med grønn chili og frisk koriander til finkuttet. Ha i de ristede krydderene, lammekjøtt, salt og chilipulver. Kjør til en jevn blanding.
- 3. Sett ovnen på 200 °C og varm en panne, gjerne grillpanne om du har det. Stek spydene på alle sidene i den glovarme grillpannen. Legg over på et stekebrett og stek videre i ovnen i ca. 5-6 minutter eller til ferdigstekt. De kan godt være rosa i midten.
For den genuine opplevelsen klemmer du kjøttet rundt en grillpinne (pinner av tre må ligge i vann en time før bruk, så de ikke tar fyr).
- 4. Skjær chili i skiver og riv opp salaten i fine stykker. Varm nanbrød om ønskelig. Server kebab med frisk salat, chili, nanbrød, raita og myntechutney.
Se her for oppskrift på Hjemmelaget nanbrød.
De færreste har tandoori-ovn, som brukes for kebab i Pakistan, men du kan få noe av den samme effekten på en kullgrill eller ved å bruke grillpanne.