Oppskrift
Sconeskake med blåbær
25 minutter Enkel 15 minutter
Beskrivelse
God sconeskake bakt med yoghurt, blåbær og havre.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
3 dl
hvetemel
3 dl
havregryn
1 ss
bakepulver
½ dl
sukker
75 g
TINE® Meierismør
3 dl
TINE® Yoghurt Naturell eller TINE Matyoghurt
2 dl
blåbær
Utstyr
Stekeplate med bakepapir
Slik gjør du
- 1. Forvarm stekeovnen til 225 °C. Denne oppskriften gir ca. 16 biter.
- 2. Bland mel, havregryn, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Smuldre smøret og rør inn bær og yoghurt. Eller hvis du bruker food processor: ha det tørre i sammen med smøret og la maskinen gå til smøret er finfordelt. Ha i yoghurten og la maskinen gå til det er blandet. Rør inn bærene for hånd.
- 3. Klapp deigen ut på en stekeplate dekket med bakepapir, bruk melet hånd. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Skjær kaken i biter mens den ennå er lunken og server.
Ekstra god blir den servert med en skål lettrømme og flere bær ved siden av.
Den smaker også deilig med bringebær.